Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

RK Zadar 1954

Zadrani u subotu protiv Trogira za osminu finala Kupa

Autor: Alen Plahinek

24.01.2024. 10:25
Zadrani u subotu protiv Trogira za osminu finala Kupa

Foto: Arhiva ZL



U jeku Europskog rukometnog prvenstva domaći rukometaši vratili su se u dvoranu. Iako je još više od 20 dana ostalo do povratka 1. HRL – Jug, Zadrani treći tjedan treniraju i pripremaju se za povratak natjecanjima. Nakon kondicijskih priprema, uslijedio je povratak u dvoranu kojeg su gotovi su dočekali, na čelu s kapetanom Ivanom Čirjakom.


– Počeli smo 4. siječnja, nije nam lako – započeo je kroz smijeh Čirjak. – Vjerovali ili ne, nitko nije došao na pripreme s kilogramom viška od blagdanskih dana. Nekima je ipak bilo lakše početi pripreme, nekima malo teže, ali za sada je sve u redu. Da budem iskren, nije čak niti toliko problem bio vratiti se jer je odmor bio radni, malo teretana, malo trčanje na Višnjiku. Što se proljetnog dijela sezone tiče, nema promjena u momčadi. Svi koji smo bili smo i ostali, nitko novi nije došao. Naravno, uvijek je dobro nekog dovesti, međutim trenutačno nema pretjeranog smisla za time jer ulazak u Premijer ligu nam nije imperativ. Tko god bi novi došao trebao bi imati fazu prilagođavanja u momčad, a među nama koji smo tu je stvorena jako dobra kemija. Prilagodili smo se jedni na druge, mlađi na nas starije i obrnuto. To sada samo može bolje funkcionirati – rekao je Čirjak.


Proteklog vikenda odrađena je i prva pripremna utakmica. U Mocirama su Zadrani s 34:33 svladali Ribolu Kaštela, jednu od najslabijih momčadi Premijer lige, no, kako Čirjak, kaže »ipak je premijerligaš«.




– Svakako da pobjeda znači. To je pripremna utakmica tako da je rezultat u drugom planu, ali lijepo je pobijediti. Dobro je za samopouzdanje i korisni su ovakvi susreti protiv jačih momčadi za vratiti se u natjecateljski ritam. Svi smo igrali, svaki je dobio 10-15 minuta – istaknuo je Čirjak te dodao.


– Koliko su nam rekli još ćemo igrati protiv Vodica i protiv Ardiaeija u Dubrovniku pripremne utakmice. To će ići vikend po vikend i onda 17. veljače kreće liga, idemo u Umag.


Već ove subote u 18:30 sati Zadrani će imati prvi pravi natjecateljski izazov, Trogir u polufinalu Hrvatskog kupa regije Jug. S obzirom na to da je Zadar slabije rangirana momčad, Trogirani dolaze u »pakao« Mocira.


– Domaći teren nam je velika prednost. Jak je Trogir, malo je oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, međutim i dalje su ozbiljna momčad. Imaju jako dobrog vratara, iskusnog srednjeg vanjskog i pivota. Bit će to težak ispit za nas, ali lakše je jer igramo u Mocirama. Nadam se publici u što većem broju, da su se zaželjeli nakon mjesec dana doći i pogledati utakmicu – zaključio je Čirjak.