Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prva muška liga

Jazine protiv Dubrovnika, Puntamika u Omišu

Autor: Paulo Sarić

07.01.2023. 19:42
Jazine protiv Dubrovnika, Puntamika u Omišu

Foto: KK Zadar



Nakon trotjedne božićne pauze nastavlja se natjecanje u Prvoj muškoj ligi, a već danas na parket će istrčati i oba zadarska kluba. Jazine Arbanasi će na Višnjiku ugostiti lidera prvenstva Dubrovnik, dok će Opus Puntamika gostovati kod Omiš Čagalj Toursa u potrazi za trijumfom koji bi najavio rezultatski uspješniju 2023. godinu.


Lider dolazi u goste


Mladiće iz razvojne momčadi Zadra ne očekuje nimalo lagan zadatak protiv košarkaša sa samog juga Hrvatske, koje s klupe vodi prošlosezonski trener Zadra Ivan Perinčić. Dubrovčani su nakon iznenađujućeg poraza na otvaranju sezone kod pulske Stoje zaredali s 11 uzastopnih pobjeda te su jasno istaknuli kandidaturu za promociju u elitni rang hrvatske košarke. Zadrani, pak, takvih rezultatskih ambicija nemaju, već kao mantru ponavljaju da im je glavni cilj razvoj mladih igrača kako bi se što je moguće prije priviknuli na izazove koje pruža seniorska košarka. Za sada im ide i više nego dobro, a to se posebno odnosi na završnicu jesenskog dijela sezone kada su igrači Roka Jurline zaredali s četiri vezana trijumfa. Nakon »porođajnih« muka, kasnog početka pravih priprema i latentne neizvjesnosti oko igračkog kadra s kojim će se suprotstaviti u pravilu iskusnijim i fizički snažnijim suparnicima, Zadrani su krajem godine uhvatili željeni ritam i uspeli se do šestog mjesta na ljestvici, posljednjeg koje nosi plasman u Ligu za prvaka. Pobjeda protiv Dubrovnika zasigurno bi bila veliki korak naprijed na tom putu, no posao neće biti lagan, tim više zna li se da je trener Jurlina posljednjih dana imao reprezentativne obveze te je na Memorijalnom turniru Krešimir Ćosić uspješno vodio kadetsku reprezentaciju Hrvatske do dviju pobjeda protiv Slovenije, što je nedvojbeno utjecalo na pripremu današnje utakmice.


Teško gostovanje


Lagan zadatak neće imati ni mladi košarkaši Opus Puntamike koji će na gostovanju kod Omiš Čagalj Toursa tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni. Trener Jakov Vladović će u nastavak natjecanja morati krenuti bez pojačanja i s momcima s kojima je krajem ljeta započeo pripreme, a u takvoj konstelaciji snaga ne treba očekivati velike promjene u odnosu na do sada viđeno. Od Puntamičana već po tradiciji valja očekivati agresivnost, borbenost i trku u oba smjera, uz nadu da će to biti dovoljno da se dođe do pokoje pobjede i aktivnije uključi u borbu za ostanak. Predaje zasigurno neće biti, pa tako ni na današnjem gostovanju kod opasnog Omiša koji se bori za ulazak u Ligu za prvaka. Puntamika će svoj dvoboj započeti u 17 sati, dok je prvo podbacivanje u susretu Jazina i Dubrovnika zakazano za 15 sati, a oba susreta možete izravno pratiti na YouTube kanalu HKS-a.