Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pod velikim upitnikom

Izgledno je kako "Kralja zemlje" nećemo gledati na uvodu u zemljanu sezonu

Autor: A.P.

28.03.2023. 20:49
Izgledno je kako

Foto: Reuters



Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći, tenisač svih vremena, Španjolac Rafael Nadal izjavio je kako još ne zna hoće li moći nastupiti na otvaranju zemljane sezone na Mastersu u Monte Carlu.


-Ne mogu potvrditi da ću igrati u Monte Carlu. Nalazim se u fazi u kojoj se stvari odvijaju iz dana u dan. Više volim davati informacije kada sam u to potpuno siguran, istaknuo je popularni Rafa, koji je Monte Carlo osvajao nevjerojatnih 11 puta.


Mnogo se lažnih glasina proširilo proteklih tjedana oko eventualnog povratka trenutačno 13. igrača svijeta na teren. Najupečatljivija bila je izjava organizatora turnira u Monaku, a glasila je da se Nadal upravo u Kneževini vraća bijelom sportu, nakon ozljede kuka.




-Ne znam odakle im ta informacija, citirala je zvijezda španjolske novine Marca te nastavila.


-Da je informacija točna, potvrdio bih je i sam, ali nažalost ne mogu tako. Idem svojim putem i ne znam kada ću sljedeći put igrati. To je cijela istina, kratko je objasnio Nadal.


Zbog navedene ozljede Nadala nema na turnirima po SAD-u, a kako sada stvari stoje neće ga ni biti još neko vrijeme. Kralju zemlje sigurno teško pada činjenica da vjerojatni neće biti potpuno zdrav za zemljanu sezonu. S obzirom na sve okolnosti, postoji velika mogućnost da Rafa ove godine neće podići pehar “u svom dvorištu” kako se u teniskim krugovima naziva centralni teren na Roland Garrosu, gdje je on trijumfirao čak 14 puta.


Masters u Monte Carlu počinje 9. travnja.