Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Slab šut presudio

Iz poraza valja izvući pouke

Autor: Paulo Sarić

15.11.2023. 10:34
Iz poraza valja izvući pouke

Foto: Mate Komina



Pobjednički niz košarkašica Zadra na otvaranju sezone zaustavljen je u osmini finala Kupa Ružica Meglaj-Rimac, gdje su se igračice Broda na Savi pokazale kao previsoka prepreka. Dobro su Zadranke parirale većim dijelom dvoboja, no na koncu nisu imale rješenja za fizički snažnije gošće koje su uz prednost u skoku imale i bolji postotak šuta te osjetno više slobodnih bacanja.


– Iako su Brođanke stigle bez prve razigravačice i bez prvog centra, vidjela se razlika u čvrstini. Mi mislimo da smo čvrste, no vidjele smo koja je razlika u odnosu na elitni rang. Teško je nadati se nečemu kada nam je šut bio na 25 posto, a pritom su gošće imale 27 slobodnih bacanja naspram naših devet. Na koncu smo skoro uhvatile i egal u skoku, Brod je imao samo sedam uhvaćenih lopti više, što nije puno za premijerligašku ekipu, ali kada bismo se približile na dva posjeda nedostajali su nam šut ili dva da zaprijetimo na željeni način – kazala je trenerica Josipa Zanki u osvrtu na subotnji susret.


Antonja Božić (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Prilazile su zadarske košarkašice u nekoliko navrata na dva posjeda zaostatka, posljednji put sredinom četvrte četvrtine, no na koncu nisu imale dovoljno snage za potpuni preokret, te je snažna Amerikanka Shaniya Jones sa šest vezanih poena stavila »točku na i« pobjede gostujuće ekipe.




– Naš način igre zahtjeva veliku fizičku potrošnju i ogroman napor, a uz to trebamo i zabijati. Ovo nam je dobra škola. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, no ovo nam je pokazatelj što trebamo raditi i kako trebamo trenirati u budućnosti. Moramo biti spremne i pogađati u ovakvom intenzitetu igre, jer ne bih voljela da nam se u bitnim utakmicama ligaškog dijela sezone ponovi slično šutersko izdanje – istaknula je Zanki.


Zadranke za vikend očekuje prva gostujuća utakmica sezone, okršaj protiv Salone u trećem kolu Prve ženske lige.