Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ŽKK Zadar

Zovko je pravi primjer mladim košarkašicama

Autor: Paulo Sarić

07.11.2023. 12:07
Zovko je pravi primjer mladim košarkašicama

Foto: Mate Komina



Subotnja pobjeda, već četvrta u mladoj sezoni, druga u samo tri tjedna protiv Vodica, zadržala je košarkašice Zadra na željenom kursu na otvaranju Prve ženske lige, no više od novog rezultatski uvjerljivog trijumfa ljubitelje ženskog loptanja pod obručima razveselio je povratak Josipe Zovko na parket nakon višemjesečne stanke uzrokovane teškom ozljedom Ahilove tetive.


– Drago mi je što smo dobili zeleno svjetlo od doktora, fizioterapeuta i kondicijskog trenera da konačno zaigra u utakmicama. Već duže vremena je u punom treningu te, što se tiče taktičkog dijela i igre pet-na-pet, nema nikakve štednje, no znajući kakva je ozljeda iza nje nisam željela žuriti, a zdravlje je na prvom mjestu. Odlučile smo da povratak bude protiv Vodica. Rekla je da se osjeća dobro i potvrdila da je i fizički i mentalno spremna za utakmicu. Željeli smo da to bude domaći dvoboj, što je zbog atmosfere i samog »probijanja leda«, bolje nego da se vratila na gostujućem terenu – kazala je trenerica Zadra Josipa Zanki.


Josipa Zanki (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Zovko je u svom povratku na parket ubacila dva poena, no vidljiv je bio njezin značaj za ekipu, kako na taktičkoj tako i na psihološkoj bazi.




– Strah se ne primijeti, ako i postoji on je minimalan. S obzirom na čitav proces rehabilitacije za sada je spremna za manju ulogu, ali u potpunosti se podredila ekipi te je svojim savjetima sto posto uz naše cure. Kvaliteta je vječna, ona ne nestaje, i s njom smo dobile dodatnu mirnoću, prije svega u pas igri, ali i kontrolu obrambenog skoka te smo pojačale skok u napadu. Njezin povratak je velika stvar za klub te je Josipa pravi primjer mladim djevojkama koje mogu vidjeti kojim putem treba ići u životu – istaknula je Zanki.