Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PROMJENA NA KLUPI

Ivan Leko više nije trener Hajduka! Vraća se Karoglan

Autor: Hina

23.10.2023. 21:19
Ivan Leko više nije trener Hajduka! Vraća se Karoglan

Foto: PIXSELL



Hrvatski nogometni doprvak i trenutačno drugoplasirani sastav HNL-a Hajduk otpustio je dosadašnjeg trenera Ivana Leku.


“Nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker”, objavio je Hajduk. Pod Lekinim vodstvom Hajduk je izgubio četiri od posljednjih šest susreta u HNL-u, a u tih je šest susreta ukupno postigao tri pogotka. Ukupno je ove sezone Hajduk u 11 prvenstvenih susreta osvojio 21 bod iz 11 nastupa, ali uz samo 13 postignutih golova, dok je u 3. pretkolu Konferencijske lige ispao od grčkog PAOK-a bez postignutog gola.


Na mjesto glavnog trenera Hajduka Leko je imenovan 31. prosinca prošle godine te je vodio je momčad ukupno u 37 službenih utakmica u kojima je ostvario 22 pobjede, četiri remija i 11 poraza uz osvojeni Kup u svibnju prošle godine.


Vraća se Karoglan




Odmah nakon otkaza Ivanu Leki, hrvatski nogometni doprvak Hajduk objavio je kako će vođenje prve momčadi preuzeti Mislav Karoglan.


Karoglan se na tako klupu “bijelih” vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Prošle jeseni je preuzeo dužnost glavnog trenera nakon što je otpušten Valdas Dambrauskas te je prvu momčad vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda. Prethodno je Karoglan radio kao trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk, a zatim je bio pomoćni trener Jensa Gustafssona i Dambrauskasa. Početkom ove sezone Karoglan je preuzeo Istru 1961, ali je dobio otkaz nakon samo tri utakmice u kojima je osvojio jedan bod.


Nakon Karoglana na klupu Hajduka je 31. prosinca prošle godine stigao upravo Leko.