Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TRIJUMF HAJDUKA

Ivan Leko: "Bili smo dobri od prve minute"

Autor: Alen Plahinek

24.04.2023. 15:10
Ivan Leko:

Foto: IVO CAGALJ/PIXSELL



Nogometaši Hajduka slavili su protiv Varaždina u 30. kolu SuperSport 1.HNL. U konačnici bila je to rutinska pobjeda »Bilih«, a precizni za pobjedu 2:0, bili su Benrahou u 20. minuti i Sahiti u 65. minuti. Benrahou je prekrasnim slobodnim udarcem doveo Hajduk u vodstvo, a potvrdu pobjede donio je Sahiti fenomenalnom »trivelom« u stilu Luke Modrića.


– Na kraju je ispalo da je utakmica bez stresa. Svidio mi se fokus, koncentracija, disciplina. To sve dolazi iz treninga i dobre pripreme. Rekao sam u najavi da sam uživao proteklog tjedna. Bilo nas je malo, ali nismo pričali o problemima. Bili smo dobri od prve minute, ali je Varaždin imao čistu šansu na 0:0. Da su zabili, onda kreće panika, stres. Momci su zaslužili dobru partiju. Ja sam uživao, zasluženo smo pobijedili. Ova pobjeda dobro dođe u ovakvoj situaciji – kazao je trener Hajduka, Ivan Leko te posebno pohvalio sjajnog Sahitija.


– On je u zadnjih godinu i pol dana bio u naša top tri-četiri igrača. Dobro je što je odigrao dvije utakmice na lošijem nivou, ponizno je trenirao, šutio, patio je. Baš mi je drago jer je zaslužio – istaknuo je Leko.




Na Poljudu je u seniorskom »bilom« dresu po prvi puta nastupio 19-godišnji Niko Sigur.


– U srijedu sam potpisao ugovor, u četvrtak sam bio na treningu prve momčadi. Vidio sam da su dobre šanse da startam jer su ozlijeđeni Mikanović i Lovrencsics. Trener mi je dan prije utakmice rekao da ću startati. Bio sam malo nervozan, ali suigrači su mi puno pomogli. Trenirao sam s prvom momčadi i prije ovog tjedna – kazao je Sigur.