ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Supersport HNL

Hajduk rutinski slavio na Poljudu protiv Varaždinaca

Autor: A.P.

22.04.2023. 21:03
Hajduk rutinski slavio na Poljudu protiv Varaždinaca

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell



Nogometaši Hajduka slavili su protiv Varaždina u 30. kolu SuperSport 1.HNL. U konačnici bila je to rutinska pobjeda “Bilih”, a precizni za pobjedu 2:0, bili su Benrahou u 20. minuti i Sahiti u 65. minuti.


Poprilično izjednačenih prvih 20 minuta moglo se vidjeti na Poljudu, no nakon pomalo bespotrebnog prekršaja na Livaji na rubu 16-erca, Benrahou prekrasnim slobodnim udarcem dovodi Hajduk u vodstvo. Varaždinci su nakon tog pogotka pojačali prema naprijed i tražili izjednačenje. Sve je to trajalo u prvom poluvremenu, dok u drugom kao da Varaždinci nisu izašli na travnjak, osim odličnog slobodnog udarca Tonia Teklića pred kraj susreta.


Drugih 45 minuta protekao je u Hajdukovom gospodarenju terenom. Mogao je Hajduk na samom početku drugog dijela stići do povećanja vodstva, no Benrahou s 3 metra od gola puca direktno i odličnog golmana Varaždina, Olivera Zeleniku. Spašavao je Zelenika svoju momčad odličnim intervencijama, no u 65. minuti nije imao šanse.




Benrahou je prebacio loptu na suprotnu stranu terena do koje je uz dozu sreće došao Sahiti, jer se Kolarić okliznuo. Krenuo je Sahiti po desnoj strani oštro prema golu, lažnjakom se otresao svog čuvara i “trivelom” u stilu Luke Modrića perfektno pogodio suprotne rašlje s 15-ak metara. Tako je mladi Kosovar prekrasnim pogotkom okrunio odličnu večerašnju izvedbu. Odličan je također bio i strijelac i asistent u redovima Bilih, najbolje pojačanje Hajduka ove sezone, Yassine Benrahou.


Vratio se tako Hajduk pobjedama nakon prošlotjednog poraza u Jadranskom derbiju, dok je Varaždin upisao prvi poraz nakon četiri kola u kojima je upisao pobjedu i čak tri remija. Varaždinci tako po tko zna koji put nisu iskoristili kiks Osijeka, koji je jučer izgubio od Slaven Belupa i ponovno ga nisu uspjeli preskočiti na prvenstvenoj tablici. Hajduk je ostao sigurno drugi, a Varaždin je 6., no i dalje je u velikoj utrci za 4. mjesto koje nosi kvalifikacije za Europu sljedeće sezone.