Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Supersport HNL

Istra izvukla remi kod kuće protiv Dinama

Autor: Hina

22.04.2023. 19:43
Istra izvukla remi kod kuće protiv Dinama

Foto: Nel Pavletić/Pixsell



U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 i Dinamo su pred 3.340 gledatelja na stadionu Aldo Drosina odigrali 0-0.


Bila je to tvrda i čvrsta utakmica bez previše prilika, a Istra 1961 je veći dio susreta bila posve ravnopravna hrvatskom prvaku.


Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je domaćin u 17. minuti. Luka Hujber je s desne strane uputio povratnu loptu u kazneni prostor, natrčao je Advan Kadušić, ali je pucao iznad gola. Istra je zaprijetila i u 30. minuti, ovoga puta pucao je Frano Mlinar, ali niti on nije uspio pogoditi okvir gola.




Dinamo je prvi put zaprijetio u 31. minuti, Josim Drmić je pucao iz teške pozicije, no Lovro Majkić se nije dao iznenaditi. Pet minuta kasnije Robert Ljubičić je uposlio Daria Špikića koji je iz voleja pucao preko gola.


Prvi udarac u nastavku vdjeli smo u 54. minuti, Ristovski je opalio sa 20-tak metara, ali siguran je bio Majkić. U 68. minuti zaprijetio je i Ivanušec, a minutu kasnije kod domaćin i Lisica, ali nije bilo promjene rezultata.


Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Dinamo u 76. minuti. Ristovski je odlično ubacio s desne strane, a Fran Topić sa sedam-osam metara pucao pored gola.


Tri minute kasnije sjajnu priliku je imao i domaćin. Monsef Bakrar je pobjegao Šutalu, ušao u kazeni prostor iskosa i pucao, no Livakovića je pravovremeno izašao s gola i zatvorio mu kut. Alžirski napadač je možda mogao i uposliti Abdallahija Mahmouda koji se nalazio u sredini.


U završnici susreta Dinamo je pritisnuo, no Istra se uspješno obranila ostavši neporažena u drugom uzastopnom domaćem susretu protiv Dinama nako što je prije mjesec dana slavila sa 1-0.


U nedjelju igraju Gorica i Rijeka. U petak je Lokomotiva pobijedila Šibenik sa 1-0, dok je Slaven Belupo slavio protiv Osijeka sa 2-1.


Na ljestvici vodi Dinamo sa 67 bodova, Hajduk ima utakmicu manje i 13 bodova manje, dok je Rijeka treća sa 41 bodom.


Slijede Slaven Belupo (40), Osijek (39), Varaždin (39), Istra 1961 (38), Lokomotiva (37), te Šibenik (24) i Gorica (23).