Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

17. kolo

Hajduk i Sabunjar kroje vrh Prve županijske nogometne lige

Autor: Šime Ćurko

23.03.2024. 09:43
Hajduk i Sabunjar kroje vrh Prve županijske nogometne lige

Foto: Luka Jeličić



Utakmica koja najviše »zvoni« u 17. kolu Prve županijske nogometne lige je dvoboj Hajduka i Sabunjara, četvrte i prve momčadi na ljestvici. Privlačani dolaze s velikim ambicijama Hajduku, iza kojeg je niz pozitivnih rezultata za potpuni oporavak nakon lošeg početka sezone.


Tko će do važnih bodova? Okomiti i brzi Sabunjar koji će, predvođen Rončevićem, Glavanom, Kovačem, Miletićem, tražiti dubinu više, ili Pridražani, s godinama prepoznatljivim pozicijskim nogometom predvođeni Remšakom, Zubčićem, Palekom, Baždarićem.


U svakom slučaju tijek susreta uvelike mogu odrediti strategije trenera Marka Moravčića i Jurice Lonića. Hajduk se pobjedom uključuje u uži krug kandidata za titulu, dok bi Sabunjar pobjedom napravio veliki korak prema prvom mjestu.




Bibinjci su s dva vezana remija malo zaostali za Sabunjarom, ali daleko od toga da je borba za prvo mjesto izgubljena. Na Kobiljak stiže Velebit i osvoje li domaćini tri boda eto ih opet visoko. Benkovčani se čvrsto drže sredine, dojam je da ne mnogu puno ni »gori ni doli«.


A put dolje krenula je Abeceda, koja je zadnji put pobijedila u 11. kolu (Velebit). U tri proljetna kola igrači Alena Juričića su upisali tri poraza, bez postignutog gola. Jasno je da to podatci koji pred domaću utakmicu (ŠC Višnjik) protiv Dragovoljca donose imperativ osvajanja bodova. Pitanje je koliko će »sluha« za probleme »žuti-crnih« imati Dragovoljac, iza kojeg su četiri pobjede u posljednjih pet utakmica


Posljednji Zemunik je prodisao u zadnja dva kola. Osvojena su četiri boda i borba za ostanak, koja se čak činila izgubljenom (polusezona bez pobjede) u trenutku je postala stvarnost. Promjena strategije u vidu čvrstog bloka i okomitost su donijeli puno toga.


No, na Lužine stižu Pakoštane, iza kojih je šest utakmica zaredom bez poraza, od čega pet pobjeda. Momčad Juge Dominisa ima daleko najčvršću obranu lige, u 16 nastupa primili su samo 13 golova.


Polača i Dalmatinac su momčadi koje su najlošije ušle u drugi dio sezone. Ipak, Crničani (zadnja pobjeda u 7. kolu protiv Zemunika) imaju zalihu iz prvog dijela sezone, dok je Polača, s bodom više od Zemunika u znatno težoj situaciji. Zlatna luka i Škabrnja su u donjem domu, ali tri boda u oba tabora znatno bi popravila raspoloženje, a u slučaju Škabrnje i poziciju na ljestvici.


U Novoj zori ne mogu biti zadovoljni izvedbama u drugom dijelu sezone, a izlaz iz krize (četiri utakmice, jedan bod) tražit će na domaćem, terenu protiv Galovca. Bit će to teška zadaća budući da su Galovčani od početka sezone u gornjem domu, a vrlo su blizu i borbi za najvišu poziciju.