Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

treća nl jug

Zadar u goste Neretvancu, Primorac dočekuje GOŠK Dubrovnik 1919

Autor: Juraj Vunjak

23.03.2024. 09:20
Zadar u goste Neretvancu, Primorac dočekuje GOŠK Dubrovnik 1919

Foto: Mate Komina



Ovaj vikend igrat će se 20. kolo 3. NL Jug. Zadar je u prošlom kolu na Stanovima potvrdio status lidera natjecanja i s 2:0 svladao GOŠK iz Kaštel Gomilice za nastavak pobjedničkog niza. Igrači Marina Oršulića imaju tri boda više od druge Zagore, koja je također u odličnoj formi.


U kakvom ritmu igraju ova dva sastava svaki krivi korak može imati dvostruku štetu. U 20. kolu Zadar će sutra biti gost Neretvanca u Opuzenu, iza kojeg su tri vezane pobjede. Bez obzira na to što je Zadar ove sezone konačno u pravim izdanjima na gostovanjima, opreza nikad dosta.


Uostalom, u prvom dijelu natjecanja Zadrani su na Stanovima slavili 3:2 u utakmici u kojoj su vodili 3:0, da bi u završnici morali spašavati pobjedu.




– Očekujemo tešku utakmicu. Neretvanac je domaćinska momčad, a poseban respekt zaslužuju zbog pobjede u prošlom kolu u Posedarju. Naravno, imamo i mi puno svojih aduta. Idemo na tri boda, u dobroj smo formi i želimo nastaviti s igrama koje pokazujemo već duže vrijeme – kaže Kristijan Jurić, zadarski veznjak, koji je ove sezone postigao pet golova. Zadar će put hrvatskog juga bez Antonia Jakira koji ima tri žuta kartona.


Petoplasirani Primorac u 19. kolu poražen je u gostima kod makarskog Zmaja s 1:0. Leo Šarić, biogradski trener, komentirajući prošlu utakmicu izdvojio je poništeni gol kao glavni razlog poraza.


– Zmaj nam je dvaput došao do gola i to im je bilo dovoljno za tri boda. S druge strane, sudac nam je poništio gol što nas je koštalo izgubljene utakmice. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali sve smo ih promašili.


Danas će Primorac ugostiti posljednji GOŠK Dubrovnik 1919, na čijoj je klupi Marko Pinčić.


– U ovu utakmicu ulazimo kao favoriti, imamo prednost domaćeg terena, koji nam je jaki adut. Ne podcjenjujemo protivnike, ali smatram da smo kvalitetnija momčad i da ćemo doći do pobjede. Imamo manjih problema s ozljedama, Nikola Jurišić je jedini koji neće biti spreman, a Luka Vodopija ne može igrati zbog prikupljenih kartona – naglasio je Šarić.


Četvrtoplasirani Hrvatski vitez prošle subote izgubio je na domaćem terenu od Neretvanca (2:0). Ivan Čurjurić, posedarski veznjak, osvrnuo se na tu utakmicu.


– Neretvanac se potvrdio kao vrlo čvrsta momčad, pokazali su puno više volje i želje od nas i zasluženo pobijedili. Ta je klub ove sezone iznenadio sve. Imali smo svoje prilike, ali ih nažalost nismo uspjeli iskoristiti i to nas je na kraju koštalo poraza.


Posedarci su danas na gostovanju kod trećeplasiranog Junaka iz Sinja, za kojim zaostaju jedan bod. Junak je izgubio korak sa Zadrom i Zagorom i teško će se uključiti u borbu za prvo mjesto.


– Junak je u prošlom kolu izgubio u Dubrovniku, što nitko nije očekivao. Pred nama je bitna i teška utakmica u kojoj ćemo tražiti iskupljenje za poraz na domaćem terenu. Bit će i dobra priprema za četvrtfinale Županijskog kupa protiv Zadra, koji će u toj utakmici biti favorit. Svi smo na okupu, nema ozljeda i dobro se osjećajmo. Jedini koji neće igrati u Sinju je kapetan Jure Ivandić koji ima tri žuta kartona – zaključio je Čurjurić.