Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Supersport HNL

Hajduk i Istra podijelili bodove na Poljudu

Autor: A.P.

07.04.2023. 20:11
Hajduk i Istra podijelili bodove na Poljudu

Foto: Milan Sabic/Pixsell



Nogometaši Hajduka u 28. kolu SuperSport HNL – a na svojem su Poljudu remizirali s Istrom 2:2. Jako je visila Istra u posljednjih 20 – ak minuta , no Hajduk unatoč ogromnom pritisku nije uspio postići pogodak za produljenje pobjedničke serije. Najbliže je bio Livaja u sudačkoj nadoknadi, no na gol crti je zaustavio golman gostiju. Za Hajduk Mlakar je bio precizan dva puta, dok su za Istru zabili Hujber i Bakrar unutar nepune dvije minute.


Nije moglo početi bolje, već u drugoj minuti Jan Mlakar svojim drugim pogotkom u dvije utakmice,  nakon duge golgeterske suše dovodi Bile u vodstvo.  Nakon pogreške gostiju prilikom ispucavanja iz opasne zone, Livaja je sjajno prizemnom loptom ubacio loptu u sredinu, gdje Mlakar nije imao pretežak zadatak i smireno je poentirao za rano vodstvo domaćina.


Slavlje nije dugo trajalo. U jednoj minuti Istra zabija čak dva pogotka i okreće rezultat. Prvo se Hujber prošetao po desnoj strani i s ruba 16 – erca lijevo zabio i donji lijevi ugao. Samo što su Hajdukovci krenuli s centra prema naprijed, Istra je uzela loptu i otišla u kontranapad. Glavni napadač Bakrar sjajno se oslobodio dvojice protivnička braniča i prekrasno pogodio u lijevi gornji kut Lučićevog gola.




Igrao se vrlo oštar i agresivan nogomet, a niti nervoze nije nedostajalo. Sve u svemu domaćini su vladali terenom kontrolirali igru, ali gosti su redovito iz brze tranzicije jurili prema naprijed i tražili svoju šansu.  Živci kod domaćih igrača pukli u 37. minuti kada Grgić zbog prekršaja dobiva žuti karton, no Ferro i Livaja ulaze u žustru raspravu s glavnim sucem Čulinom, nakon čega su obojica požutjela. Ovaj žuti karton posebno bi teško mogao pasti Marku Livaji kojem je to treći žuti i neće moći konkurirati za sastav u sljedećoj utakmici, kada Hajduk odlazi u Rijeku na Jadranski derbi.


Do poravnanja “bili” su stigli u sudačkom produžetku prvog poluvremena. Nakon udarca iz kuta najviši u skoku bio je Mlakar i svojim drugim pogotkom donio malo mirniji predah.


Svega 15 – ak sekundi nakon povratka na travnjak Toni Borevković radi veliku glupost i dobiva izravni crveni karton. Lopta je krenula s centra, potpuno dekoncentriranom Borevkoviću lopta je zasmetala i neshvatljivo ju ostavlja na terenu i odlazi od nje.  Odmah potom ruši napadača Istre, koji bi da nije ostao fauliran odjurio sam pred golmana domaćih i zarađuje direktan crveni karton. Iako s igračem manje, Hajduk zabija za vodstvo, no nekoliko minuta nakon pregleda VAR snimke gol je poništen zbog zaleđa Benrahoua.


U 68. minuti Torcida je zapalila baklje, razvila transparent te velikim aplauzom se prisjetila tragično preminulog zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića, koji je tragično preminuo prije 15 godina nakon nesreće na utakmici između Zadra i Cibalije.



Od 80. minute obje momčadi igrale su s 10 igrača. Nakon Borevkovića pocrvenio je Marešić. Njemu je to bio drugi žuti karton.  Hajduk je dominirao terenom, no nikako nisu uspijevali postići pogodak vrijedan nova tri boda.