Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP U KATARU

Gianni Infantino na presici uoči finala priopćio veliku vijest, od 2025. godine kreće Svjetsko klupsko prvenstvo s 32 momčadi!

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 13:15
Gianni Infantino na presici uoči finala priopćio veliku vijest, od 2025. godine kreće Svjetsko klupsko prvenstvo s 32 momčadi!

Foto: Reuters



Gianni Infantino potvrdio je na presici održanoj uoči finala SP-a u Dohi da će se od 2025. godine igrati Svjetsko klupsko prvenstvo sa čak 32 momčadi sudionice! Iako su najveći europski klubovi nedavno odbili takav prijedlog čelnik FIFA-e je po svemu sudeći ustrajan u tome da pokrene takvo natjecanje.


– Svjetsko klupsko prvenstvo s 32 momčadi održavat će se svake četiri godine, a prvo izdanje bit će u ljeto 2025. godine. Na njemu će sudjelovati najbolje momčadi na svijetu – rekao je Infantino.


Iduće SP klubova održat će se u Maroku u veljači 2023. godine po starom modelu, uz sudjelovanje sedam klubova.




FIFA se nadala dogovoru na sastanku s Udrugom europskih klubova, koja zastupa interese 220 vodećih klubova Staroga kontinenta. Sastanak je održan u Dohi prije tjedan dana, no nije donio zajedničke zaključke.


Čelnik FIFA-e rekao je na presici da je Katar “najbolje Svjetsko prvenstvo ikad” i da upravo iz tog razloga mora preispitati kontraverzni format natjecanja predviđen za iduće SP kada bi čak 48 reprezentacija trebalo razigravati u 16 skupina po tri ekipe.


– Moram priznati da je ovo prvenstvo odigrano po modelu s četiri reprezentacije u svakoj skupini donijelo velike uspjehe pa moramo ponovno preispitati sve varijante, odnosno hoćemo li ići na format sa 16 skupina po tri reprezentacije ili 12 skupina od četiri reprezentacije – dodao je između ostaloga Infantino.