Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Brojna iznenađenja

Predsjednik FIFA-e oduševljen ovogodišnjim Svjetskim prvenstvom: "Nogomet postaje još globalniji"

Autor: Hina

07.12.2022. 13:50
Predsjednik FIFA-e oduševljen ovogodišnjim Svjetskim prvenstvom:

Foto: Foto REUTERS

"Ovo prvenstvo se igra na prekrasnim stadionima u fantastičnoj atmosferi, a utakmice su donijele odlične golove, nevjerojatno uzbuđenje i iznenađenja - kaže Infantino o atmosferi u KataruDOHA Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino izjavio je kako je natjecanje po skupinama na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru bilo “najbolje ikad”zbog broja iznenađenja kao i geografske rasprostranjenosti reprezentacija koje su se plasirale u osminu finala.


“Rezultati iz prvog kruga natjecanja pokazuju kako nogomet postaje još globalniji sport o čemu svjedoče porazi svjetskih prvaka Argentine, Španjolske, Njemačke, Brazil i Francuske od reprezentacija iz Afrike, Azije i Sjeverne Amerike”, kazao je Infantino.


Čelni čovjek FIFA-e osobno je nazočio svim utakmicama osine finala, kao i velikom broju susreta u natjecanju po skupinama s obzirom na malenu udaljenost između stadiona.
“Ovo prvenstvo se igra na prekrasnim stadionima u fantastičnoj atmosferi, a utakmice su donijele odlične golove, nevjerojatno uzbuđenje i iznenađenja. Više ne možemo govoriti o malim i velikim momčadima. Razina igre je vrlo, vrlo ravnopravna. O tome svjedoči i kako su po prvi put svi kontinenti imali svoje predstavnike u osmini finala”, dodao je Infantino.