Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zadrani u Europi

Fenerbahče kiksao, FeralpiSalo iznenadio

Autor: Alen Plahinek

23.01.2024. 09:54
Fenerbahče kiksao, FeralpiSalo iznenadio

Foto: Fenerbahce.org



Najbolji zadarski nogometaši iz Zadra nastavili su sa svojim sezonama. Ponovno je bilo burno diljem europskih travnjaka, a samo su dvojica uspjeli nakon vikenda izaći kao pobjednici. To su Luka Modrić i Real Madrid te Karlo Butić i FeralpiSalo.


Na korak od apsolutne senzacije bila je Almeria na Santiago Bernabeu, međutim Real Madrid se uspio spasiti i pobijediti 3:2. Posljednja momčad lige imala je prednost 2:0 do 57. minute kada Jude Bellingham zabija za 2:1. Samo četiri minute nakon Almeria zabija za 3:1, ali pregledom VAR-a gol se poništava jer je početkom akcije bio prekršaj na Bellinghamu. Nakon toga Vinicius Junior nadlakticom zabija za 2:2, VAR pregledava i priznaje pogodak. U devetoj minuti sudačke nadoknade Carvajal zabija za potpuni preokret Kraljeva. Luka Modrić susret je odgledao s klupe. S druge strane, Karlo Butić je u veliku 3:0 pobjedu svojeg FeralpiSala ugradio 88 minuta. Pobjeda protiv Catanzara bila je od neizmjernog značaja jer se FeralpiSalo nakon dugo vremena pomaknuo s »mrtve točke«, odnosno s dna Serie B. Iako je dalek put do »sigurne zone« koja im »bježi« za šest bodova, forma u posljednjih pet susreta ulijeva nadu.


Na tankom ledu


Renato Pantalon i njegov Rio Ave u portugalskom su prvenstvu upisali remi protiv posljednje momčadi lige Chaves. Završilo je 0:0, a Pantalon je nakon dugo vremena dobio svih 90 minuta. Chaves je u posljednjim trenucima imao kazneni udarac, međutim nije iskorišten i može se reći kako s Rio Ave »provukao«. Ostaje žal Rio Aveu za »prosutim« bodovima jer su svi klubovi iz donjeg dijela lige poraženi. U laganim problemima se nalazi i Sassuolo Martina Erlića. Oni su poraženi u Torinu kod Juventusa s 3:0. Erlić je odigrao drugih 45 minuta. Torinska noć pripala je napadaču »Stare Dame« Dušanu Vlahoviću koji je bio dvostruki strijelac. Ovom pobjedom Juventus je vodeći u Seriji A.




Na tankom ledu, ali u borbi za prvo mjesto u ligi, nalazi se i Fenerbahče Dominika Livakovića. Oni su na svojem terenu upisali »mršavih« 1:1 protiv Samsunspora, 15. momčadi lige. Zabio je Kahveci za vodstvo domaćina u 15. minuti, a onda je u Kilinc u 62. minuti iznenadio Livakovića iz slobodnog udarca, gotov iz mrtvog kuta, pucajući u prvi kut kada su svi očekivali ubačaj. Ovim remijem Fenerbahče je ostao prvi u ligi, no sada je bodovno izjednačen s Galatasarayom.


Neugodna iznenađenja


Prvi puta nakon početka studenog Stipe Perica vratio se na terene belgijske Jupiler lige. Upisao je 36 minuta u porazu Standard Liegea na domaćem terenu od posljednjeplasiranog Kortrijka 0:1. Ključan čovjek za neugodno iznenađenje bio je Avenatti u 45. minuti utakmice. Također pravi »neugodnjak« doživio je i Zürich protiv legendarnog Basela koji se nalazi na pretposljednjem mjestu. Završilo je 0:0, a Ivan Santini susret je gledao s klupe. Loš kraj jesenskog dijela sezone gotovo da su izbacili Zürich iz borbe za naslov te sada za vodećim Young Boysima zaostaje devet bodova.


Na terene u sklopu lige vratio se i Ivan Prtajin s Wehenom iz Wiesbadena. Oni su u »povratničkom« kolu imali težak zadatak kod Magdeburga, momčadi s kojom se bore u sredini tablice. Magdeburg je slavio s 1:0 te s nova tri boda preskočio Wehen u poretku. Prtajin je odigrao cijeli susret.