Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ingemar Stenmark

Dosad najveći poklonio se fenomenalnoj Shiffrin: "Iskreno joj se divim i ponavljam da sam siguran da će probiti granicu od 100 pobjeda"

Autor: Hina

11.03.2023. 15:52
Dosad najveći poklonio se fenomenalnoj Shiffrin:

Foto: Reuters



Švedska skijaška legenda Ingemar Stenmark, koji je u subotu ostao bez rekorda po broju pobjeda u Svjetskom kupu (86), smatra da je američka skijašica Mikaela Shiffrin zasluženo došla ispred njega na toj ljestvici.


“Doista se divim načinu na koji Mikaela skija. Ona je zaslužila srušiti rekord”, izjavio je 66-godišnji Šveđanin koji je do svojih 86 pobjeda došao tijekom ’70-ih i ’80-ih godina prošlog stoljeća.


“Ono što me još više impresionira kod Mikaele je to da ona sada pobjeđuje i u brzim disciplinama, u superveleslalomu i spustu. Ja za to nisam bio sposoban. Već sam to rekao i prije pa ću ponoviti: ona će biti prva koja će probiti granicu od 100 pobjeda u Svjetskom kupu”, rekao je Stenmark u razgovoru za njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung.




Šveđanin je još jednom naglasio da se divi tehnici skijanja 27-godišnje Amerikanke koja je na subotnjem slalomu u Areu došla do svoje 87. pobjede.


“Ona gotovo nikada ne griješi, što je njezina najveća prednost. Mnogi su skijaši brzi u određenim sektorima utrke, ali Mikaela skija svojom linijom od starta do cilja.”