ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nogomet

Dobre vijesti za Dalića. UEFA razmišlja o proširenju broja igrača za EURO

Autor: Hina

28.03.2024. 17:28
Dobre vijesti za Dalića. UEFA razmišlja o proširenju broja igrača za EURO

Foto: Foto REUTERS

Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvoNYON Europska nogometna federacija (UEFA) na sastanku idućeg mjeseca raspravljat će u mogućnosti proširenja broja igrača za predstojeći EURO 2024. u Njemačkoj.


Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvo, a predloženo je proširenje na 26 igrača što bi svakako razveselilo izbornike 24 reprezentacije koje će sudjelovati u Njemačkoj, među kojima je i hrvatski strateg Zlatko Dalić.


Kako prenosi njemačka agencija dpa, takav prijedlog UEFA-i je uputilo nekoliko reprezentacija koje će sudjelovati na turniru.
“Dobili smo nekoliko poruka od izbornika reprezentacija koje se tiču ​​broja članova pojedinih momčadi na Euru 2024. Radna skupina UEFA-e i predstavnici reprezentacija sudionica razmotrit će 8. travnja prijedloge izbornika, a mi ćemo proučit će sva moguća rješenja i ideje”, objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.


Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine zbog epidemije koronavirusa u sastavu je moglo biti 26 igrača, a 26 igrača će reprezentacije moći prijaviti i za World Cup 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. Primjerice sudionici posljednjeg afričkog Kupa nacija, koji je održan početkom ove godine, mogli su prijaviti po 27 igrača.


Ovaj najavljeni sastanak bit će dio šire UEFA-ine radionice na kojoj će se 8. i 9. travnja u Dusseldorfu razgovarati o raznim aktualnim temama s reprezentacijama sudionicama krovne udruge uoči EP-a.