Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Luka Marinović

Dobra obrana nam je donijela sve pobjede

Autor: Šime Ćurko

30.01.2024. 09:47
Dobra obrana nam je donijela sve pobjede

Foto: Futsal Super Chicks



Druga domaća pobjeda zaredom, ukupno treća u sezoni (sve bez primljenog gola) odvele su igračice Futsal Super Chicksa do plasmana u polufinale doigravanja za prvakinje Hrvatske. Zadranke su preksinoć u dvorani OŠ Zadarski otoci golom kapetanice Petre Barbir s 1:0 svladale Olmissum u utakmici 6. kola, u kojoj su im tri boda jamčila četvrto mjesto. Teoretski, FSC može biti i treći jer je do kraja još jedno kolo, ali budući da raspored trećem Dinamu donosi utakmicu s Olimpijcem, koji nije odigrao već dvije utakmice, izgledno je da se redoslijed na ljestvici neće mijenjati.


– Protiv Olmissuma najvažnije je bilo osvojiti tri boda i drugu godinu zaredom ući u polufinale, što su igračice i ostvarile i čestitam im na tome – rezimirao je Luka Marinović, trener »čiksica«, koje su potvrdile dobru igru u obrani.


– Dobra vratarka, a naša Karmela Paula Matković to jest, i dobra obrana u futsalu su pola posla jer u napadu se uvijek otvori situacija za gol. To je potvrdila utakmica s Omišankama. U prvom poluvremenu bili smo puno bolji i mogli postići još golova.




Gošće su bile »u igri« sve do zadnje sekunde, kada je prema domaćem golu uputila udarac i njihova vratarka Katarina Lakuš.


– U drugom poluvremenu utakmica je bila ravnopravna, a prilike za pogodak imao je i Olmissum. Žao mi je što nismo iskoristili dvije minute s igračicom više i riješili utakmicu. Kao da nas je ta situacija malo iznenadila.


 


U posljednjem, sedmom kolu slijedi gostovanje kod Mirlović Zagore koje spada u odrađivanje posla.


– U tom dvoboju priliku će dobiti naše mlade igračice. Ima ih desetak u ekipi i to će biti njihova utakmica.


Slijedi polufinale doigravanja, najvjerojatnije s uvjerljivim MC Plusom, koji je u pet utakmica osvojio maksimalnih 15 bodova i primio samo četiri gola.


– Igrat će se na dvije utakmice i želimo se pokazati na pravoj razini. Realno, MC Plus je veliki favorit u tom dvoboju. Zanimljivo je da je HNS zadnji vikend u veljači organizirao završni turnir na kojem će odigrati dvije utakmice finala i jedna za treće mjesto. Ulaskom u polufinale osigurali smo taj turnir, što je velika nagrada našim igračicama – zaključio je Marinović čije igračice ulaze u završni dio sezone u kojem mogu ponoviti, a možda i nadmašiti do sada najbolji plasman, treće mjesto iz 2020. godine.