Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Prva hrvatska ženska malonogometna liga

Super Chicks u polufinalu

Autor: Šime Ćurko

28.01.2024. 21:45
Super Chicks u polufinalu

Foto: ANDREJ JANčIJEV/FUTSAL SUPER CHICKS



Bez obzira na ishod posljednjeg kola, kada ih očekuje gostovanje kod Mirlović Zagore, igračice Futsal Super Chicksa plasirale su se u doigravanje za prvakinje Hrvatske. Uspjelo im je to minimalnom (1:0) domaćom pobjedom protiv Olmissuma, a hoće li u polufinale ući s trećeg ili četvrtog mjesta, znat će se nakon zadnjeg kola.


Svjesne značaja utakmice Zadranke su protiv Omišanki od prve minute prebacile igru na polovicu suparnica, koje su odlučile priliku čekati iz kontri. Nakon nekoliko obećavajućih situacija, od kojih je najdojmljiviji bio »slalom« Nikoline Klapan, koji je Katarina Lakuš, vratarka »zelenih« zaustavila, »čiksice« su povele u 14. minuti. S desetak metara s desne strane otvorio se prostor Petri Barbir, kapetanici domaćih, koja je preciznim udarcem pogodila suprotni kut i naplatila trud cijele ekipe. Imala je Barbir i prije toga nekoliko pokušaja iz daljine koji su joj poslužili za naštimavanje »nišanskih sprava«.


U prvim minutama drugog poluvremena »druga pjesma«. Olmissum je krenuo puno odlučnije, a Super Chicks se morao okrenuti obrambenim zadaćama. U takvoj situaciji čekao se trenutak napadačke inspiracije, koji bi otvorio mogućnost za drugi gol, a s njim i potencijalno znatno lakši nastavak dvoboja. U 30. minuti najbolja prilika gošći kada je Karmela Paula Matković, vratarka Chicksa, odlično reagirala u situaciji »jedan na jedan« s Anom Ursić. Odmah u nastavku akcije nakon prekršaja na Karli Jokić Jelena Grbavac je dobila drugi žuti, odnosno crveni karton. Značilo je to da je Olmissum dvije minute s igračicom manje, ali Zadranke nisu iskoristile tu situaciju. U preostalom vremenu Super Chicks je sačuvao mrežu netaknutom za vrijednu pobjedu.




SUPER CHICKS       1
OLMISSUM       0
ZADAR – Dvorana OŠ Zadarski otoci. Gledatelja: 50. Suci: Antonio Mutić (Šibenik), Nina Nakić (Mirlović Zagora). Strijelkinja: 1:0 Barbir (14’). Crveni karton: Grbavac (Olmissum, 30’).
FUTSAL SUPER CHICKS: Matković, Mijoč, Klapan, Deranja, Barbir, Surać, Mikić, Alić, Laća, Matijević, Rusković, Jokić, Ristovski, Granić. Trener: Luka Marinović.
OLMISSUM: Lakuš, Grbavac, Ursić, Martić, Grubišić, Tošić, Milojević, Maslov, Jurčević, Balić, Radić, Nikpalj. Trener: Denis Lukin.
Ostali rezultati 6. kola: Viktorija – Alumnus 1:11, Dinamo – Mirlović Zagora 9:2.


Redoslijed: 1. MC Plus 15, 2. Alumnus 13, 3. Dinamo 12, 4. Super Chicks 10, 5. Olmissum 9, 6. Mirlović Zagora 6, 7. Olimpijac 3, 8. Viktorija 0 bodova.