Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ODBOJKA

Trener odbojkašica Zadra Domeniko Kresoja najavio posljednje kolo

Autor: Alen Plahinek

16.12.2023. 14:11
Trener odbojkašica Zadra Domeniko Kresoja najavio posljednje kolo

Foto: LUKA JELIČIĆ



Odbojkašice Zadra danas od 20 sati u Zagrebu igraju posljednju utakmicu ove godine. Protivnik je HAOK Zagreb, baš po mjeri za zaključak polusezone. Zadranke su posljednje bez bodova u ligi, dok su Zagrepčanke pretposljednje s dva boda, odnosno samo jednom pobjedom ove sezone. Trener Domeniko Kresoja vidi realnu priliku za prvim bodovima.


– Ako sve bude dobro, kao što je u posljednjih nekoliko kola moglo bi biti nešto. Cure strašno napreduju, žao mi je što se to ne vidi na rezultatima, međutim mi treneri vidimo napredak i sviđa nam se u kojem smjeru to ide. Primjera radi, protiv Drenove u gostima izgubili smo 3:0 u setovima, ali na terenu je to bilo sve u jedan ili dva poena. Nažalost, ti poeni su otišli na njihovu stranu. Zagrepčanke su od nas starije u prosjeku sedam do osam godina, što znači da toliko duže igraju odbojku, što je gotovo nemjerljivo, a u njihovom sastavu su i tri Zadranke – rekao je Kresoja u najavi susreta te se osvrnuo na svoju vrlo mladu ekipu.


– Ušli smo u ovu sezonu bez rezultatskog imperativa, neka bude kako bude. Naravno, nikada nije lijepo gubiti, no vjerujemo u proces koji traje. Ove cure koje sada igraju seniorsku ligu, još do kraja godine imaju juniorsko natjecanje i onda je gotova godina. Seniorsko iskustvo im puno znači, napreduju s brojem utakmica i drago mi je da su počele uviđati neke »cake« koje ime »prolaze« u njihovim dobnim kategorijama, dok to isto »ne prolazi« kod seniorki.




Kako i sam Kresoja tvrdi odbojkašice su točno u sredini između Prve i Druge lige.


– Igrali smo u Kupu protiv Trogiranki koje su u samom vrhu Druge lige. Bili smo bez dvije standardne igračice i pobijedili 3:1 u setovima. Tako da očito smo malo bolji od Druge lige, a opet u Prvoj smo posljednji. Samo neka cure ostanu zajedno još godinu dvije i bit će to puno bolje. Zanimljivo je kako uglavnom sportaši i sportašice krenu vrlo entuzijastično, a onda ubrzo »splasne balon«, dok je kod mojih cura priča obrnuta i to nam ulijeva najviše vjere u cijeli ovaj proces – zaključio je Kresoja.