Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prošle kao »sretne gubitnice«

Odbojkašice Zadra ostale u Prvoj ligi

Autor: Alen Plahinek

22.07.2023. 10:40
Odbojkašice Zadra ostale u Prvoj ligi

Foto: OK ZADAR



Odbojkašice Zadra i sljedeće sezone natjecat će se u Prvoj ligi, odnosno drugom razredu državnog natjecanja. Iako su prošle sezone igračice s Višnjika završile posljednje (11.), te su trebale ispasti u Prvu B ligu, to se ipak nije dogodilo. Naime, Nova Gradiška, koja je lani bila treća u Prvoj ligi, odustala je od nastupa, te se otvorilo jedno mjesto u Prvoj ligi, a popunile su ga upravo Zadranke.


– Za nas sve ostaje isto, bez obzira igramo li u Prvoj ili Prvoj B Jug. Većinu ekipe sačinjavat će mlade igračice, praktički kadetkinje, i uz pomoć nekoliko starijih preživjet ćemo sezonu. Trenutačno se pripremamo za Olimpijadu trobojnice u talijanskoj Reggio Emiliji, gdje tradicionalno sudjelujemo. Zbog toga naše mlade igračice nisu ni prestale trenirati nakon završetka sezone. Nakon toga slijedi nam malo odmora i onda krajem kolovoza početak priprema za novu sezonu – kazao je Domeniko Kresoja, trener Zadra.


Planirani početak Prve lige je 30. rujna i 1. listopada, a u 1. kolu Zadar će biti domaćin Vinkovcima. U ostalim utakmicama igrat će: Dubrovnik – Pula, Olimpik – Zagreb, Veli Vrh – Sinj, Mladost II – Velika Gorica, Drenova – K. Varaždin.


Foto: OK ZADAR