ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ATP Zadar Open

Dino Prižmić srušio drugog nositelja i postao najbolji na svijetu ispod 18 godina

Autor: Alen Plahinek

22.03.2023. 17:02
Dino Prižmić srušio drugog nositelja i postao najbolji na svijetu ispod 18 godina

Foto: Frane Hrabrov



Treći dan ATP turnira iz serije Challenger koji se održava u Petrčanima bio je polovično uspješan za hrvatske predstavnike. U pojedinačnoj konkurenciji 17-godišnji Dino Prižmić nastavio je oduševljavati i s turnira je izbacio drugog nositelja Jozefa Kovalika s glatkih 2:0 u setovima.


Kovalik je trenutačno 153. igrač na svijetu, čime je Dino ostvario najveću pobjedu, kada se gleda ljestvica igrača, u karijeri. Koliko je ovo velika pobjeda za Dinu govori i činjenica da je sada najbolje plasirani igrač na svijetu ispod 18 godina. U četvrtfinalu ga očekuje Francuz Cazaux koji je s 2:0 u setovima izbacio Duju Ajdukovića.


U konkurenciji parova, Mili Poljičak je u paru s Ukrajincem Molchanovim izborio četvrtfinale nakon što su se s turnira povukli Talijani Fonio i Ocleppo. Njih u četvrtfinalu očekuje francusko – hrvatska kombinacija Guinard/Serdarušić, koji su s 6:1 i 7:5 bili bolji od Koprive i Pospišila. Zvonimir Babić u paru s Poljakom Matuzsewskim ispao je u osmini finala od bosansko – hercegovačke kombinacije Bašić/Džumhur.




Sutra na rasporedu u pojedinačnoj konkurenciji imamo Ninu Serdarušića koji će pokušati izboriti četvrtfinale protiv Talijana Giannessija te ga očekuje i meč parova. U parovima također sutra nastupa i jedini Zadranin, Frane Ninčević, koji će u paru s Duju Ajdukovićem pokušati izboriti polufinale, a protivnici su im braća Sabanov iz Srbije.