Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Španjolski nogometni izbornik

De la Fuente: Hrvatska ostvaruje spektakularne rezultate, bit će teško

Autor: Hina

02.12.2023. 21:00
De la Fuente: Hrvatska ostvaruje spektakularne rezultate, bit će teško

Foto: ReutersŠpanjolski nogometni izbornik Luis de la Fuente rekao je da je njegova reprezentacija dobila “zahtjevnu skupinu” na Europskom prvenstvu gdje će igrati s Hrvatskom, Italijom i Albanijom pa će morati dati sve od sebe da prođe dalje.


“Ako ne najteža, ovo je jedna od najtežih skupina”, izjavio 62-godišnji De la Fuente za španjolsku javnu televiziju TVE.


“Nalazimo se među velikim reprezentacijama pa će svaka utakmica biti teška. Ova skupina zahtijeva od nas da damo sve od sebe”, dodao je u subotu nakon održanog ždrijeba.
Španjolska, pobjednik Lige nacija, sučelit će se s Hrvatskom koja je prije godinu dana bila treća na Svjetskom prvenstvu, te aktualnim europskim prvakom Italijom.


“Ne smijemo zaboraviti ni Albaniju koja je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ispred Češke i Poljske”, napomenuo je španjolski izbornik.


Rekao je da niti jedna reprezentacija nije htjela izvući Italiju za protivnika.


“Njen potencijal je velik bez obzira na posljednje rezultate. To je velika momčad kojom dobro upravlja novi izbornik”, naglasio je.


De la Fuente je rekao da “jako dobro poznaje” Italiju i Hrvatsku, koje su također igrale prije šest mjeseci na Final Fouru, gdje su osvojile brončanu i srebrnu medalju.


“Hrvatska posljednjih godina ostvaruje spektakularne rezultate, sa sjajnim igračima”, rekao je.


Španjolska je kvalifikacije završila kao pobjednik skupine ispred Škotske i Norveške, a njen izbornik tvrdi da još moraju napredovati do početka Europskog prvenstva u lipnju.


“Tijekom idućih šest mjeseci je još uvijek veliki put za prijeći”, napomenuo je.


Španjolska i Hrvatska će igrati 15.lipnja na otvaranju skupine. U posljednjem međusobnom ogledu, finalu Lige nacija u Roterdamu, odigrale su 0-0 nakon čega je Španjolska slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca.


“Sada mislimo samo o Hrvatskoj. Optimisti smo jer smo vidjeli kako rastemo i jer naši igrači imaju veliki potencijal”, izjavio je De la Fuente.


Rekao je da će na završnom popisu reprezentativaca “sigurno biti neka novost” jer se prošli mjesec teško ozlijedio 19-godišnji Barcelonin vezni igrač Gavi koji im je “jako važan”.


“Nadam se da više neće biti ozljeda, ali pred nama je još sedam mjeseci natjecanja, kada se obično dogode ozljede. Dobra je vijest što uvijek imamo dovoljno igrača koji mogu zamijeniti one kojih nema”, izjavio je De la Fuente. “U tom smislu smo mirni jer imamo brojne dobre i talentirane igrače”, dodao je.