Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Reakcije

Španjolski mediji nisu sretni s ishodom plesam kuglica u Hamburgu, tvrde da je Furija upala u "skupinu smrti" s Hrvatskom

Autor: Hina

02.12.2023. 19:37
Španjolski mediji nisu sretni s ishodom plesam kuglica u Hamburgu, tvrde da je Furija upala u

Foto: Gigi Buffon izvukao je Španjolsku/Foto REUTERS

Novine El Pais podsjećaju čitatelje da je Hrvatska, u čijim redovima igra Luka Modrić, 38-godišnji veznjak Real Madrida, bila polufinalist Svjetskog prvenstva odigranog prije godinu danaMADRID Španjolski mediji nazvali su “skupinom smrti” grupu u kojoj će Španjolska, Hrvatska, Italija i Albanija igrati u lipnju na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.


“Španjolska je upala u skupinu smrti”, izvijestile su sporske novine Marca odmah nakon ždrijeba održanog u subotu. Ističu će španjolska reprezentacija otvoriti skupinu utakmicom s “Modrićevom” Hrvatskom 15.lipnja.


Hrvatska i Španjolska su prije šest mjeseci igrale u finalu Lige nacija, a pehar je završio u rukama Španjolaca zbog boljeg izvođenja jedanaesteraca. Italija je na tom “Final Fouru” zauzela treće mjesto.
“Skupina smrti Španjolskoj”, navodi i konkurentski list AS.


Španjolska javna televizija TVE napominje da je to “teška grupa za Španjolsku” jer će igrati protiv aktualnog europskog prvaka Italije, “uvijek opasne Hrvatske” i “nepravedno potcijenjene Albanije“.


Novine El Pais podsjećaju čitatelje da je Hrvatska, u čijim redovima igra Luka Modrić, 38-godišnji veznjak Real Madrida, bila polufinalist Svjetskog prvenstva odigranog prije godinu dana.


Radijska postaja Cadena SER izvijestila je slušatelje da je Španjolska “dobila jednu od najtežih skupina” na Europskom prvenstvu.


Hrvatska, Španjolska i Italija bile su u istoj skupini i na Europskom prvenstvu godine 2012., zajedno s Irskom. Prošle su dalje Španjolska i Italija koje su se zatim opet srele u finalu u kojem su Španjolci osvojili naslov.