Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Problem umora igrača

Conte: Igrači koji su igrali na mundijalu nisu na "top" razini, jako je čudno igrati samo tjedan dana nakon finala Svjetskog prvenstva

Autor: Hina

25.12.2022. 16:49
Conte: Igrači koji su igrali na mundijalu nisu na

Foto: Reuters



Trener Tottenham Hotspura Antonio Conte “nije baš sretan” što će se Premier liga nastaviti samo osam dana nakon Svjetskog prvenstva i nagovijestio je da bi mogao odmoriti igrače za Boxing Day utakmicu u Brentfordu.


Od 12 igrača Tottenhama koji su nastupili u Katru, Conte je isključio francuskog vratara Huga Llorisa i argentinskog braniča Cristiana Romera, koji su igrali u finalu prošle nedjelje, iz utakmice u ponedjeljak.


“Čudna je situacija i iskreno igrati tako brzo, samo tjedan dana nakon Svjetskog prvenstva, nisam baš sretan”, rekao je Conte u komentarima objavljenim u nedjelju u britanskim medijima.




“Nemoguće im je dati puno odmora. S igračima koji nisu igrali Svjetsko prvenstvo radimo četiri tjedna. Sada su na razini koja je bolja od igrača koji su igrali mundijal. Iz tog razloga mislim da moram donijeti najbolju odluku za utakmicu protiv Brentforda”, rekao je Conte, dodavši da igrači koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva u ovom trenutku “nisu na vrhunskoj” razini.


Urugvajac Rodrigo Bentancur će propustiti utakmicu zbog suspenzije, ali se također nosio s problemom tetive, dok će Brazilac Richarlison odsustvovati tri do četiri tjedna zbog ozljede tetive koju je zaradio igrajući za Brazil na Svjetskom prvenstvu.
Tottenham je četvrti na ljestvici s 29 bodova nakon 15 utakmica, osam bodova iza vodećeg Arsenala koji ima utakmicu manje.