Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Premiership

City pregazio Liverpool i nastavio utrku za naslov

Autor: A.P.

01.04.2023. 15:27
City pregazio Liverpool i nastavio utrku za naslov

Foto: Reuters



Jednim od najvećih derbija, engleska Premier liga, vratila se nakon reprezentativne stanke. Manchester City koji se s Arsenalom bori za naslov prvaka na svom je Etihadu ugostio Liverpool i u potpunosti ih nadigrao. Završilo je 4:1 za “Građane”, a precizni su bili Alvarez (27.), De Bruyne (46.), Gundogan (53.) i Grealish (74.), dok je za “Redse” zabio Salah u 17. minuti.


City je bolje ušao u meč, razvio svoju igru s mnogo dodavanja, mnogo kreiranih šansi, no poveli su gosti. Nakon duge lopte, Diogo Jota se uspio nekako snaći u protivničkom šesnaestercu i ostaviti loptu za Salaha koji je dotrčao i zakucao za vodstvo. Sjajna utakmica igrala se nakon tog gostujućeg pogotka. City je vrlo brzo ponovno preuzeo konce igre u svoje ruke i u 27. minuti nakon praktički malonogometne akcije, stigli su do izjednačenja. Mahrez je probio po desnoj strani, dodao Gundoganu koji iz prve pronalazi Grealisha na lijevoj strani koji potom iz prve u sredini na svega pet metara od gola pronalazi Alvareza, kojemu nije bilo problem pospremiti loptu u mrežu.


Nakon prvih 45 minuta sva čarolija i neizvjesnost derbija su nestali. Svega minutu nakon povratka na teren, sličnom akcijom kao za prvi gol, domaćini dolaze do vodstva. Grealish je dijagonalnom loptu pronašao Mahreza koji ubacuje po podu i pronalazi De Bruynea koji zabija bez problema. City je nastavio s dominacijom na terenu, a to najbolje govore pogodci Gundogana i Grealisha pred kraj susreta.




Ovom pobjedom City je smanjio prednost Arsenala na pet bodova, ali Arsenal još očekuje susret protiv Leedsa. Liverpool je ostao šesti, no Brighton i Brentford imaju veliku priliku preskočiti ga na tablici.