Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

KOŠARKAŠKA LEGENDA

Bryant dobija kip ispred dvorane u Los Angelesu

Autor: Hina

24.08.2023. 20:22
Bryant dobija kip ispred dvorane u Los Angelesu

Foto: tribuneindia.com



Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, tragično stradali Kobe Bryant dobit će svoj kip ispred dvorane u Los Angelesu, a bit će otkriven 8. veljače 2024. godine, objavila je njegova udovica Vanessa. Datum za otkrivanje spomenika određen je tako da sadrži obje brojke koje je Bryant nosio na dresu tijekom karijere, 8 i 24.


“Pozdrav svima. Ko što znate, Kobe je svih svojih 20 godina u NBA ligi proveo kao Los Angeles Laker. Od svog dolaska u grad osjetio se kao kod kuće u organizaciji Lakersa i stoga u ime kluba, mojih kćeri i moje, počašćena sam što ćemo u središtu Los Angelesa, ispred dvorane poznate kao ‘Kuća koju je Kobe sagradio’ otkriti kip koji će zauvijek slaviti njegovu ostavštinu. Nadam se da se vidimo”, objavila je Vanessa Bryant. Bryant je s Lakersima osvojio pet naslova prvaka, sa 33643 postignuta koša najbolji je strijelac u povijesti kluba, a tijekom karijere čak je 18 puta nastupio na “All Star” utakmici.


Poginuo je u siječnju 2020. u helikopetrskoj nesreći u doi od 41 godine, a tada je stradala i jedna od njegove tri kćeri, Gianna.  Bryantov kip će se tako pridružiti već postojeim kipovima legendi Lakersa Magicu Johnsonu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Elginu Bayloru, Jerryju Westu i Shaquilleu O’Nealu.