ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Serie A

Bologna s igračem manje uspjela uzeti bod protiv Udinesea

Autor: Hina

28.04.2024. 17:41
Bologna s igračem manje uspjela uzeti bod protiv Udinesea

Foto: Foto Instagram, Udinese

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja je četvrta na ljestvici sa 63 boda, dva manje od trećeg Juventusa, a pet više uz utakmicu više od pete Rome



BOLOGNA Nogometaši Bologne i Udinesea igrali su 1-1 (0-1) u susretu 34. kola talijanskog prvenstva.


Gosti, koji se grčevito bore za ostanak, poveli su krajem prvog poluvremena golom Payera (45+1), ali domaći su iako s igračem manje u nastavku uspjeli poravnati kada je vratar Udinesea Okoye pogrešno procijenio let lopte nakon što je Saelemaekers (78) izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane.


Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja je četvrta na ljestvici sa 63 boda, dva manje od trećeg Juventusa, a pet više uz utakmicu više od pete Rome, dok je Antonio Tikvić ostao na klupi Udinesea koji je ostao u zoni ispadanja, 18. sa 29 bodova, odnosno dva manje od 15. Verone, 16. Frosinonea i 17. Empolija koji kasnije u nedjelju gostuje kod Atalante.




Ranije u nedjelju milanski Inter proslavio je 20. naslov talijanskog prvaka, osvojen početkom tjedna, pobijedivši na San Siru Torino s 2-0 (0-0). Inter je pobijedio zahvaljujući dvostrukom strijelcu Turčinu Hakanu Calhanogluu (56,  60-11m), dok je Torino propustio dvije najveće prilike na utakmici, a obje je promašio Kolumbijac Duvan Zapata (15,17). Momčadi Ivan Jurića kod koje je Nikola Vlašić odigrao čitav susret odmoglo je i presudilo isključenje kamerunskog braniča Adriena Tamezea u 49. minuti.


Zahvaljujući ovoj 28. pobjedi u dosadašnje 34 utakmice, uz samo jedan poraz, Inter je dodatno povećao prednost ispred svoja dva velika rivala, Milana i Juventusa koji su u subotu međusobno odigrali 0-0. Momčad Simonea Inzaghija može potući nekoliko rekorda Serie A do kraja sezone, 26. svibnja, uključujući i onaj o najvećem razmaku između prvaka i drugoplasiranog, a on iznosi 22 boda između Intera i Rome 2006.-07.


Torino je ostao 10. sa 46 bodova.