ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Goran Miočić

Boksački prvak Hrvatske: "Ovo je bio korak prema ozbiljnijim vodama"

Autor: Šime Ćurko

10.05.2024. 09:48
Boksački prvak Hrvatske:

Foto: HBS



Najveći uspjeh u karijeri ostvario je boksač zadarskog Rebela, Goran Miočić. Na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u boksu za uzrast do 22 godine osvojio je zlatnu medalju. Slavio je Miočić u kategoriji do 67 kg u tri žestoka meča u Kutini i to pobjedama nad Leonom Maloićem (Titan Gym), Andijem Idrizijem (Nokaut) i u finalu nad Filipom Mimicom iz Torcide Split.


– Put do zlata bio je jako trnovit, međutim, sada mi je to još i draže. Ždrijeb je bio jako težak, ali uspio sam, sva tri meča sam odradio na visokoj razini i zlato je zasluženo stiglo u moje ruke – kaže dvadesetjednogodišnji Miočić i nastavlja:


– Nisam došao lagano ni do finala ni do zlata. Sve tri borbe su mi donijele dobre prepreke. Već u četvrtfinalu sam išao na Maloića, reprezentativca i jednog od najjačih u Hrvatskoj. I u polufinalu mi je protivnik bio reprezentativac, kojeg sam uz probleme s arkadom pobijedio bodovnom prednošću. Pripreme za Prvenstvo Hrvatske su bile naporne, zahvalio bih se i Marku Zeljku s kojim sam sparirao i prošle i ove godine, ugostio me, puno mi to znači i vjerujem da ćemo nastaviti suradnju.


Pijetrajeva pomoć




Miočiću je u polufinalu pukla arkada. Ipak, izdržao je do kraja i popeo se na najviše mjesto pobjedničkog postolja.


– Spasio me Leonard Pijetraj uoči meča protiv Mimice. Zakrpao je arkadu i ja sam mu jako zahvalan, stvarno je odradio vrhunski posao i velika mu hvala. U finalu sam izgubio prvu rundu, a onda sam slavio prekidom u drugoj. Zahvaljujem i treneru Davoru Dujiću iz Boksačkog kluba Zadar, koji je sve tri borbe bio s nama u kutu s mojim trenerom Marijom Nikolićem Pačom i pomagao mu.



Osim zlata Miočić je ponio i priznanje za najboljeg boksača Prvenstva Hrvatske za seniore U-22.


– To mi je posebno draga nagrada, jer na prvenstvu je bilo puno odličnih boksača. Imao sam tri atraktivna meča protiv jakih suparnika. Nagrada je to koja veseli, ali i obvezuje.


Prisjetio se Miočić i boksačkih početaka.


– Sve je krenulo 2019. moj treneri Nikolić i Vuleta su me prijavili u Rijeci za nastup u ligi, dobio sam i onda je to sve počelo.


Europsko prvenstvo


Velika podrška su mu treneri Pačo Nikolić i Ico Vuleta.


– Oni su za sve zaslužni, da nije njih ja se ne bih niti bavio boksom. Sve što znam o boksu oni su me naučili i ja to jako cijenim. Ovo je veliko priznanje i za naš klub Rebel i za cijeli grad Zadar. Kažem, hvala i Davoru Dujiću iz BK Zadra, uvijek je tu za svaku pomoć.


Ovo je Miočiću najveći uspjeh u karijeri, a u svojim vitrinama ima još srebrno na PH kao mlađi senior i senior U-22, a prošle godine bio je i brončani na Seniorskom PH. Također, osvojio je zlato i pehar za najboljeg seniora na Zagi Opel Kupu, zlato i pehar za najboljeg boksača na 2. Memorijalnom turniru Damir Zrilić, broncu na Zagreb Openu kao mlađi senior.


– Tek krećem u ozbiljne boksačke vode i tome se posebno veselim. Jako sam motiviran, sada sam član i hrvatske reprezentacije, očekuje nas Europsko prvenstvo u desetom mjesecu. Slijede pripreme za to natjecanje, medalja bi bila san, na meni je potruditi se i pokušati odličje donijeti u svoj klub i Zadar – zaključio je Miočić.


 


Trener Mario Nikolić: Očekivali smo zlato


Miočićev trener Mario Nikolić ističe kako je na Prvenstvu Hrvatske ostvaren »očekivani uspjeh«.


– Ono što nismo očekivali je ozljeda arkade, koja je Miočića mogla koštati finala. Uskočio je Leo Pijetraj i sve sanirao, na čemu smo mu jako zahvalni. Po meni Goran je trebao biti prvak i prošle godine, ali su neki mislili da ne bi trebao biti, pa ću to prešutjeti jer ne smijem ništa ružno govoriti. Oprostit ćemo im ono što su lani krivo napravili. Ponosan sam i sretan nakon ovog uspjeha, a mene baš nije lako usrećiti – naglasio je Nikolić.