Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NEPRAVILNOSTI U ISPLATAMA

Bivši čelnik Juventusa Agnelli suspendiran na 16 mjeseci

Autor: Hina

10.07.2023. 19:03
Bivši čelnik Juventusa Agnelli suspendiran na 16 mjeseci

Foto: ReutersTalijanski nogometni sud suspendirao je bivšeg čelnika Juventusa Andreu Agnellija na 16 mjeseci zbog nepravilnosti u klupskim isplatama igračima, priopćio je Talijanski nogometni savez (FIGC). Agnelli je kažnjen i sa 60.000 eura. Slučaj s plaćama odnosi se na Juveovu objavu na početku pandemije da su igrači pristali na velika smanjenja plaća za četiri mjeseca kako bi klub mogao spojiti kraj s krajem tijekom krize. Međutim, Juventus je navodno nastavio tajno isplaćivati igrače koji su se odrekli samo jedne mjesečne plaće.


Klub i drugi bivši direktori umiješani u ovaj slučaj postigli su nagodbu sa sportskim tužiteljima plativši kaznu od 718.000 eura u svibnju. Međutim, bivši predsjednik torinske “Stare dame” je odbio nagodbu s tužiteljem Giuseppeom Chineom. Odlučio se na suđenje, ali ishod po njega nije bio zadovoljavajući jer je dobio zabranu na još 16 mjeseci i kaznu od 60.000 eura.


Agnelli je već dobio dvogodišnju zabranu u prvom suđenju FIGC-a u vezi s Juventusovim financijskim malverzacijama i umjetno napuhanim vrijednostima transfera. Juventus je tada kažnjen oduzimanjem 10 bodova, te 700.000 eura kazne. Agnelli, koji stoji iza propalog projekta Superlige, je odstupio s mjesta predsjednika Juventusa krajem 2022. zajedno s ostatkom upravnog odbora.


Foto: Reuters