Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ŠEF STOŽERA

Biograjci bi mogli ostati bez trenera: Mirko Labrović najavio odlazak

Autor: Šime Ćurko

02.06.2023. 12:51
Biograjci bi mogli ostati bez trenera: Mirko Labrović najavio odlazak

Foto: LUKA JELIČIČ



Nogometaši Primorca nastavili su nepobjedivost u Županijskom kupu, koji bi se mogao nazvati i kup Primorca. U finalu protiv Dragovoljca na Stanovima nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci. Budući da je za Poličance s bijele točke bio precizan samo kapetan Josip Bašić, trofej je 13. put otišao u ruke Biograjcima, koje i ovo ljeto očekuje pretkolo Hrvatskog kupa. A sve je izglednije da će u nove izazove Primorac krenuti bez trenera Mirka Labrovića, koji se protiv Dragovoljca vjerojatno oprostio od biogradske klupe.


Foto: LUKA JELIČIĆ


– Ovo mi je drugi mandat u Biogradu i nikada ne zatvaram vrata Primorcu. U ovom se klubu osjećam ugodno, a ljudi s kojima radim su vrlo korektni. Međutim, želim nove izazove, novu energiju, a u Primorcu mi nekad nedostaje ambicija za nešto više. To je jedino što me odvraća od nastavka suradnje, ali to još uvijek ne znači da se u svemu tome nećemo negdje zajedno naći – poručio je Labrović, koji je Primorac vodio od ožujka do listopada 2020., potom je otišao u Inter Zaprešić i Junak, da bi se u kraljevski grad vratio u listopadu prošle godine, kada je zamijenio Marka Moravčića. Primorac je sezonu u Trećoj NL Jug završio na šestom mjestu, s 45 bodova, koliko je imao i četvrti Hrvatski vitez Posedarje. Kad je riječ o ambicijama o kojima Labrović govori pretpostavka je da u Biogradu nemaju planova oko borbe za vrh, odnosno plasmana u Drugu NL. Dalmatinska liga, bila ona treći ili četvrti rang, za sada se čini dovoljnom.


A finale protiv Dragovoljca obilježio je Mate Stojanov, mladi vratar Primorca, koji je obranio jedanaesterce Tomislavu Čavragu i Mateu Verunici. Stojanov je jesenas branio za Zadar, a potom se u drugom dijelu sezone vratio u Primorac, gdje s njim radi Radenko Šimunov, trener vratara.




– Šimunov je odličan trener, a njegov rad je vidljiv na terenu. Bio je strpljiv samom, kao što je prije mene čekao Lovru Rogića i Luku Borgelotta. Obojica su došla do statusa jednih od najboljih vratara u Trećoj ligi, što je Rogiću otvorilo put prema Šibeniku, gdje je brzo postao standardan na golu – poručio je Stojanov.


Mirko Labrović, Foto: LUKA JELIČIĆ