Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bijelo-crno srce

Bivši igrač Rijeke, Novalje i Pomorca primio nagradu koju svaku godinu dodjeljuju navijači španjolskog drugoligaša

Autor: Hina

02.06.2023. 12:22
Bivši igrač Rijeke, Novalje i Pomorca primio nagradu koju svaku godinu dodjeljuju navijači španjolskog drugoligaša

Foto: Toni Datković/Foto FC Cartagena

Cartagena je bila na korak do doigravanja za ulazak u prvu ligu, a Datković je u bijelo-crnom dresu nastupio u 41 utakmici



MADRID Hrvatski nogometni branič Toni Datković primio je nagradu “Bijelo-crno srce” koju svake godine navijači španjolskog drugoligaša Cartagene daju najpožrtvovnijem i najborbenijem igraču u momčadi.


Cartagena je bila na korak do doigravanja za ulazak u prvu ligu, a Datković je u bijelo-crnom dresu nastupio u 41 utakmici.


“Preponosan sam. Znam koliko je teško dobiti takvu nagradu kao stranac u nekom klubu. Već duže vremena osjećam da me jako cijene svi navijači i da uživam poseban status u gradu, a ovo je bila kruna svega toga”, rekao je 29-godišnji Datković za Hinu.




Nagrada “Bijelo-crno srce” je poput priznanja “Hajdučko srce” koje navijačka skupina Torcida dodjeljuje igračima hrvatskog kluba Hajduk.


Cartagena je primorski grad na jugu Španjolske s 220.000 stanovnika gdje je Datković odigrao ukupno 76 utakmica.


Federacija udruga navijača Cartagene (FPFCCT), krovna organizacija koja okuplja sve registrirane simpatizere kluba, izabrala ga je za najsrčanijeg igrača u protekloj sezoni.


Datkoviću je, na tradicionalnoj ceremoniji povodom završetka sezone, uručila statuu s utisnutim rimskim amfiteatrom, simbolom grada, i napisanom posvetom.


“Ovo je jako emotivan trenutak za mene jer mi je Cartagena najposebniji klub u karijeri, to je klub za koji službeno imam najviše nastupa i za koji me veže mnoštvo predivnih uspomena”, rekao je stoper rođen na hrvatskom otoku Pagu.


Datković je u siječnju prvi put nosio kapetansku vrpcu i to protiv Huesce, svog bivšeg kluba s kojim je 2020. godine osvojio drugu španjolsku ligu.


Cartagena je sezonu završila na 9. mjestu među 22 kluba premda je do samog kraja imala priliku uhvatiti šestu poziciju koja vodi u doigravanje za Primeru.


“Bili smo blizu playoffa, ali smo nažalost sve prosuli u zadnjih nekoliko kola. Sve u svemu možemo biti zadovoljni sezonom jer smo svi svjesni koliko je Segunda snažna i izjednačena liga”, rekao je Datković.


S Cartagenom ima ugovor do 30.lipnja 2024.


Datković je tijekom karijere igrao za hrvatske klubove Novalju, Rijeku, Lokomotivu i Pomorac, slovenske Zavrč i Koper, te grčki Aris i američki Salt Lake City. Jednom je nastupio za reprezentaciju Hrvatske.


Španjolsku drugu ligu osvojila je ove sezone Granada, koja će se tako vratiti u Primeru godinu dana nakon što je bila ispala iz nje.