Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Promjena

Bayern pronašao nasljednika Salihamidžića, novi sportski direktor dolazi iz Salzburga

Autor: Hina

18.07.2023. 17:25
Bayern pronašao nasljednika Salihamidžića, novi sportski direktor dolazi iz Salzburga

Foto: Christoph Freund/Foto RB SALZBURG

Freund dolazi u Munchen nakon što je posljednjih osam godina obnašao sličnu poziciju u redovima austrijskog prvaka Red Bull SalzburgaMUNCHEN Austrijanac Christoph Freund (46) novi je sportski direktor Bayerna, objavio je njemački nogometni prvak.


Freund dolazi u Munchen nakon što je posljednjih osam godina obnašao sličnu poziciju u redovima austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.


Na dužnost će stupiti 1. rujna, na kraju ljetnog prijelaznog roka, stoji u priopćenju bavarskog kluba.
“Nakon razgovora s odgovornima u Bayernu, bilo mi je jasno da želim prihvatiti ovaj novi izazov. Zaista se veselim što ću od 1. rujna svojom energijom i strašću učiniti sve kako bi ovaj klub ostao tako uspješan i u budućnosti, nastavio igrati na vrhunskoj međunarodnoj razini i inspirirao svoje navijače atraktivnim nogometom,” poručio je Freund.


“Važno mi je da klub ima identitet, a Bayern to definitivno predstavlja. Jako sam zahvalan Salzburgu za 17 uspješnih i emotivnih godina,” dodao je.


Rođen u Salzburgu, u mladosti je igrao za austrijskog prvoligaša, a 2006. je postao menadžer momčadi. U zimu 2012. postao je sportski koordinator, a 2015. je naslijedio Ralfa Rangnicka na mjestu sportskog direktora.


Freund će na novoj funkciji zamijeniti Hasana Salihamidžića, koji je u svibnju dobio otkaz zajedno sa Oliverom Kahnom.