Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prijedlog

UEFA traži da reprezentacije ne putuju zrakoplovom tijekom sljedećeg EURO-a. Žele smanjiti emisiju štetnih plinova

Autor: Hina

18.07.2023. 16:37
UEFA traži da reprezentacije ne putuju zrakoplovom tijekom sljedećeg EURO-a. Žele smanjiti emisiju štetnih plinova

Foto: Foto REUTERS

Također, navijačima će biti ponuđene snižene cijene karata za vlak i besplatan javni prijevoz.NYON Europski nogometni savez (UEFA) potiče reprezentacije koje će sudjelovati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. godine da na utakmice grupne faze umjesto zrakoplovom putuju autobusom ili vlakom kako bi se smanjila emisija štetnih plinova.


UEFA želi da nadolazeće Europsko prvenstvo bude “najodrživije europsko prvenstvo svih vremena”. Natjecanja u grupnoj fazi raspoređena su po regijama kako bi se pogodovalo kopnenim putovanjima, izvijestio je BBC.


Također, navijačima će biti ponuđene snižene cijene karata za vlak i besplatan javni prijevoz. Od izgaranja goriva, avionski letovi proizvode ugljični dioksid i pridonose klimatskim promjenama, zbog čega se UEFA nada da će uvjeriti momčadi da ne koriste kratke letove tijekom grupne faze.
Utakmice će UEFA podijeliti u tri regije na sjeveru, zapadu i jugu zemlje, što znači da će putovanje željeznicom ili cestom biti povoljnije. To se može promijeniti ako reprezentacije prođu u nokaut fazu, a te se utakmice igraju na drugom kraju Njemačke.