Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nogomet

Balotelli još uvijek nije odustao od reprezentacije: "Prebolno mi je gledati utakmice, ali nikad neću odustati od Italije"

Autor: Portal Novilist.hr

20.10.2023. 18:30
Balotelli još uvijek nije odustao od reprezentacije:

Foto: Mario Balotelli/Foto REUTERS

Netko iz saveza ili od igrača me nije želio. Razmišljao sam o reprezentativnoj mirovini nakon toga. No, kada govorimo o kvaliteti, ne postoji nitko poput mene - kaže napadač



RIJEKA Mario Balotelli danas igra u turskoj Adani Demirspor, te iako je ušao u 34. godinu života, smatra da još uvijek može pomoći talijanskoj reprezentaciji. Problematični dečko talijanskog nogometa u intervjuu za TVPlay kazao je kako je netko u tamošnjem Savezu blokirao njegov povratak.


Italiju nije predstavljao od 2018. godine.


– Više ne gledam utakmice talijanske reprezentacije. Prebolno je što nisam u njoj. Povremeno sam mrzio ljude koji rade u reprezentaciji. Ali, iskreno, ne mogu gledati utakmice jer bih želio biti dio ekipe. Puno toga dugujem bivšem izborniku Robertu Manciniju, ali duguje i on meni – rekao je Balotelli.




Talijan se osvrnuo i na utakmicu koja mu je izazvala najveću bol… Bilo je to u ožujku prošle godine kada je Italija u doigravanju za odlazak na SP izgubila od Sj. Makedonije.


– Utakmica Italija – Makedonija izazvala mi je najveću bol. Nisam se oporavio od te patnje. Preuzimam odgovornost iako nisam igrao u toj utakmici jer neki senatori nisu imali hrabrosti istupiti. Mancini mi je bio rekao da mi je poziv bio gotovo garantiran. Međutim, nakon toga me nije nazvao niti mi je ponudio objašnjenje. Možda me neki igrači nisu željeli, no svakako to nije bila moja odluka, 100 posto sam siguran. Netko iz saveza ili od igrača me nije želio. Razmišljao sam o reprezentativnoj mirovini nakon toga. No, kada govorimo o kvaliteti, ne postoji nitko poput mene. Nikada neću odustati od Italije – poručio je Balotelli.


Balotelli je dva mjeseca ranije bio pozvan na okupljanje, ali nije igrao protiv Makedonaca, koji su s 1:0 slavili u Palermu.