Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KK Zadar

Antonio Sikirić na posudbi u Zaboku

Autor: Paulo Sarić

22.09.2023. 16:49
Antonio Sikirić na posudbi u Zaboku

Foto: Mate Komina



Košarkaš Zadra i mladi hrvatski reprezentativac Antonio Sikirić napustio je Višnjik i dogovorio jednogodišnju posudbu u Zabok. Sikirić je nakon jako dobrih igara u juniorima i razvojnoj momčadi Zadra prošlog ljeta preselio u seniorski sastav, gdje je u nekoliko navrata prikazao jako dobre igre, pri čemu je navijačima posebno u sjećanju ostala utakmica protiv Bosca na otvaranju Premijer lige kada je zagrebačkom klubu ubacio 21 poen, što je nadogradio s četiri skoka i tri asistencije. Ipak, u nastavku sezone nije dobivao toliko prilika te je na koncu završio s prosjekom od 3.4 koša i 1.4 uhvaćene lopte u 29 utakmica Premijer lige. Ovoga ljeta se očekivao iskorak i veća prilika u seniorskoj momčadi Zadra, prije svega u regionalnoj ligi, no do toga na koncu neće doći te će mladi Zadranin minutažu tražiti u dresu “Žutih lavova”.


– Jutros sam se našao s trenerom Danijelom Jusupom i sportskim direktorom Denisom Pleslićem te smo razgovarali i dogovorili posudbu u Zabok. Zahvalan sam treneru Jusupu na prilici i dosadašnjem radu te svemu što mi je pruženo, no smatram da je za moj daljnji razvoj u ovom trenutku posudba najbolja mogućnost. Jednostavno, treba mi više minuta na parketu, a to u Zadru u ovom trenutku ne mogu dobiti te sam odlučio otići na jednogodišnju posudbu kako bih se napunio samopouzdanjem i dodatno poboljšao svoju igru – kazao je novi igrač Zaboka Antonio Sikirić, potvrdivši i da se već čuo s trenerom Ivanom Tomasom.


Odlaskom Antonija Sikirića otvara se dodatna potreba za igračem u vanjskoj liniji za kojim trener Jusup već danima vapi, pa valja očekivati da će u narednom razdoblju u svlačionicu Krešinog doma sletjeti novo ime.