Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u Kataru

Amerikanac hrvatskih korijena još uvijek upitan za osminu finala, ozlijedio se nakon što je zabio najvažniji gol

Autor: Hina

02.12.2022. 17:32
Amerikanac hrvatskih korijena još uvijek upitan za osminu finala, ozlijedio se nakon što je zabio najvažniji gol

Foto: Foto REUTERS

Pogodak vrijedan prolaza među 16 najboljih postigao je protiv Irana upravo Pulišić u 38. minuti, ali se pri postizanju pogotka i ozlijedio



DOHA Gregg Berhalter, izbornik Sjedinjenih Američkih Država, još ne zna hoće li moći računati na svog najboljeg nogometaša Christiana Pulišića za dvoboj osmine finala svjetskog prvenstva protiv Nizozemske.


Utakmica se igra u subotu, s početkom u 16 sati, a 24-godišnji Pulišić je upitan zbog ozljede koju je zaradio u utakmici trećeg kola skupine. Pogodak vrijedan prolaza među 16 najboljih postigao je protiv Irana upravo Pulišić u 38. minuti, ali se pri postizanju pogotka i ozlijedio, zbog čega je na kraju prvog dijela napustio igru.


„Pulišić izgleda sve bolje, ali još uvijek nismo sigurni u njegov nastup. O tome ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga, ali umjereni smo optimisti“, rekao je izbornik Berhalter.




Pulišić je zadobio ozljedu zdjelice, a već je duže vrijeme ključni čovjek u reprezentaciji SAD-a pa tako i ovom prilikom potencijalni uspjeh američkih nogometaša ovisi o tome hoće li biti potpuno spreman. U karijeri je Pulišić postigao 22 pogotka u 55 reprezentativnih nastupa.