Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

WTA Madrid

Martić među najboljih osam

Autor: A.P.

01.05.2023. 21:00
Martić među najboljih osam

Foto: Reuters



Hrvatska tenisačica Petra Martić nakon malo manje od dva sata svladala je 12. igračicu svijeta, Barboru Krejčikovu i plasirala se među osam najboljih na WTA Madrid Mutua Openu. Bilo je 6:3 i 7:6 za Petru.


Odradila je sav posao Petra u prvom setu odmah na početku kada je napravila break i potvrdila ga svojim servisom te otišla na 3:0. Vratila je Krejčikova break, ali Petra odmah uzvraća novim oduzimanjem servisa i u konačnici dolazi do 6:3 u prvom setu.


Drugi set ponovno je sjajno otvorila Petra i uradila break te ga potvrdila i otišla na 2:0. Ponovno smo gledali sredinom seta break koji je vratila Krejčikova, ali Petra odmah u sljedećem kao i u prvom setu uzvraća. Imala je Petra 5:3 i dvije meč lopte na servis suparnice, ali izvukla se Čehinja. Potom je u zadnjem gameu prije odlaska u tie – break, Krejčikova imala čak četiri break, odnosno set – lopte, no ovog se puta Petra izvukla. Sve je bilo riješeno u tie – breaku koji je bio jednosmjerna ulica. Krejčikova je osvojila prvi poen, a sljedećih sedam Petra je dominantno osvojila.




Sljedeća Petrina protivnica bit će ili prva igračica svijeta Iga Swiatek ili 17. igračica svijeta Ekatarina Alexandrova.