Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

JIU-JITSU

ADCC South European Open: Zadrani drugi najuspješniji

Autor: Alen Plahinek

01.08.2023. 20:02
ADCC South European Open: Zadrani drugi najuspješniji

Foto: CHECKMAT ZADAR



Na Višnjiku je održano otvoreno Europsko prvenstvo u jiu-jitsuu. Nastupilo je ukupno 211 boraca iz 28 zemalja, a zadarski klub, Checkmat, sjajno se pokazao u jakoj europskoj konkurenciji i u konačnici zauzeo drugo mjesto u poretku klubova. Čak devet medalja osvojili su zadarski borci, četiri zlatne, dvije srebrne i tri brončane.


– Radi se o velikoj organizaciji, intenzivno smo radili posljednja dva mjeseca. Očekivalo se 300 boraca, međutim došlo je njih 211. Najveći problem bila je skupoća Zadra, naročito sada u sezoni, a borci su otkazivali jer si nisu mogli priuštiti smještaj. Sve zajedno bilo je jedno dobro iskustvo, ali nismo baš uspjeli doći do konačnog našeg cilja. Htjeli smo organizacijom ovoga zaradimo za kupnju nove opreme za naš Klub, međutim nije baš najbolje prošlo. Potrudili smo se maksimalno, ali jednostavno zadarska publika danas još nije toliko upoznata s našim sportom. Ipak smo mi mala sredina i teško se probiti. Da se natjecanje održavalo u nekom drugom, većem gradu, uvjeren sam da bi dvorana bila puna – kazao je predsjednik Checkmata, Damir Šalina.


Zlata za Checkmat su osvojili: Bruno Vuksan (pro.+99kg), Leo Žuža (beg.+100kg), Josip Alavanja (int.-55kg) i Vice Ražov (boys -55kg). Srebrom su se okitili: Tin Vuksan (pro.-99kg) i Vedran Ikić (master.+99kg), dok su broncu osvojili: Jakov Jović (pro-Open), Ivan Arbanas (beg.-91kg) i Leonardo Šarić (beg.-70kg).


Foto: CHECKMAT ZADAR