Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

NAJULOV 2023.

Senka Polovina svoju kolekciju trofeja upotpunila još jednim ulovom

Autor: Boris Bulić

25.05.2023. 16:48
Senka Polovina svoju kolekciju trofeja upotpunila još jednim ulovom

Foto: Osobna arhivaSenka Polovina je još jedna pasionirana zadarska egerica, naravno, članica grupe Eging Zadar, koja je svoju kolekciju trofeja upotpunila još jednim ulovom. Ovoga je puta lovila u marini Zadar jer je bila bura.


Ulovi idu u spizu


– U ribolovu sam kad god mi vrime to dopusti. Fotografijom se bavim amaterski, kao i ribolovom, s tim da u fotografijama mogu uživati na onaj estetski način, dok ribolovne rezultate mogu pretvoriti u puno konkretniji užitak, priča nam Senka uz svoj prepoznatljivi osmjeh.


– Budući da sam i kuharica sve što ulovim pretvorin u obrok, što zapravo i triba biti osnovni cilj sportskog ribolova. U toplijen dilu godine lovim pridnenu ribu, bilo na klasičan način, bilo na fermu, ali u ovo doba godine su mi prve na meti još uvik lignje, nastavlja Senka svoju priču.

Uz Aninu asistenciju


– Lignje lovin s obale, ponekad na rivi, ponekad na Đigi, koji puta ispred Marexa, pa na kantunu iza Sfinge, na školjeri od marine…


Te večeri je bura malo kalala, tako da san izašla na školjeru marine i polako lovila u nadi da ću možda izvući koju lignju. I tako sam puna nade zabacivala i zabacivala svoju skosavicu White Killer Ballistic, ali se ništa nije događalo. Rekla sam sam sebi da ću zabaciti još jednom pa da idem doma. I u tom zadnjem zabačaju se odjednom nešto obisilo. U početku sam mislila da je trava jer ništa nije pumpalo. A kad san dovukla do kraja, kad je to podivljalo…


Srićom je tu bila i Ana s kojom stalno lovin, tako da mi je svojom oprarom pomogla izvući ovu lignju. Odma san je bacila na vagu koja je pokazala 82 deka. Dosta, za mene dosta, ispričala nam je uvijek nasmijana Senka Polovina.