Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

najulov 2024.

Ivan Gecan izvukao 'mrcinu' od gotovo deset kilograma!

Autor: Boris Bulić

21.03.2024. 11:22
Ivan Gecan izvukao 'mrcinu' od gotovo deset kilograma!

Foto: Osobna arhivaJavio nam se Ivan Gecan, mladi ribolovac koji je unatoč mrtvom moru i svim problemima koje navigacija po takvim valovima nosi, ipak isplovio i na zoku uspio prevariti cara.


Jutarnje iznenađenje


– Navečer smo nalovili nešto liganja i sačuvali ih u bazenu do jutra. Krenuli smo ujutro na panulu, ali su nas dočekali baš veliki valovi. Nije bilo kako smo planirali loviti, priča nam Ivan.


– Na kraju nismo imali izbora nego smo krenuli u duboko na 55-60 metara dubine, što je po takvim valovima bio baš pravi izazov. Tako smo došli na poziciju koja nam se činila zanimljiva i tu smo spustili zoku.
I nakon samo nekoliko metara osjetim griz, onako, jedva…, nastavlja Ivan svoju priču.


Neopisiva sreća


– Govorim prijatelju kako mi se čini da imam griz…, a on onako uzbuđen istog trena vikne »otvaraj makinu!!!«


I što ću drugo nego pustiti sve. Nakon nekoliko sekundi ipak zatvaram i lagano povlačim prema sebi kad osjetim udarac! Rekoh »moj jeee«!!!


Tučem kontru što jače mogu i potvrđujem kačenje. Trenutačno smo zaboravili na sve probleme s valovima kad sam dobio griz.


Premda sam griz i nije bio jak, nakon kontre riba je doslovno poludjela. Počela je izvlačiti upredenicu iz role, tako da smo čak pomislili kako se radi o većem gofu.


Nakon nekoliko minuta naporne borbe po takvim valovima, riba se ipak predala. Privukao sam je do broda, a kompanjon ju je kučmom zakačio i izvukao.


Iznenadio sam se kad sam vidio koliko je zubatac bio velik. Izvagali smo ga na 9,5 kilograma! Upornost se isplatila na kraju, a veselje na brodu jednostavno ne mogu opisati, ispričao nam je Ivan Gecan.