Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

VINSKE KRONIKE

Ekskluzivna eno-gastronomska konferencija vraća se u Zadar

Autor: Manuela Plohl

22.02.2024. 17:50
Ekskluzivna eno-gastronomska konferencija vraća se u Zadar

Foto: RICERCA MERCATOU svijetu vina i gastronomije Hrvatske postoji nešto što nadilazi uobičajene festivalske atmosfere, Wine ViP Event. Za razliku od vinskih festivala, Wine ViP Event je striktno poslovna manifestacija namijenjena isključivo profesionalcima iz sektora turizma, ugostiteljstva i srodnih područja. Ova ekskluzivna eno-gastronomska konferencija prilika je za vlasnike hotela, restorana, ugostiteljske djelatnike, sommeliere i druge stručnjake iz polja turizma i ugostiteljstva da prošire svoje znanje, upoznaju nove trendove i kvalitetne izlagače te unaprijede svoju ponudu i uslugu.


U organizaciji Dantesa Begića i tima agencije Ricerca Mercato Wine ViP Event 22. veljače dolazi u Zadar, gdje će svoja vrata otvoriti u elegantnom ambijentu hotela A’mare. Ovaj jedinstveni događaj okupit će lokalne i regionalne izlagače vina i gastronomije, nudeći gostima priliku da istraže širok spektar proizvoda i usluga.


Različite radionice


Početak programa započinje 22. veljače u 13.30 sati, a nakon pića dobrodošlice i ceremonije otvaranja eventa uz uvodnu degustaciju proizvoda, slijedi sklop pomno osmišljenih radionica. Ono što čini Wine ViP Event nadasve zanimljivim su upravo te radionice edukativno-zabavnog karaktera koje su osmišljene s ciljem podizanja kvalitete usluge i ponude u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu. Program radionica ove godine nudi iznimno raznolik sadržaj. Program radionica započinje već tradicionalno predavanjem i predstavljanjem lokalne vinske scene sjeverne Dalmacije koju vodi Manuela Plohl, WSET certificirana edukatorica, pod imenom »4 vina, 1 regija: Vinska revolucija sjeverne Dalmacije«. Iako niz radionica koje slijede nudi iznimno zanimljiv uvid u razne sektore ugostiteljskog i turističkog poslovanja, istaknuli bismo posljednju radionicu dana »Sake – japanski eliksir života«. Radionicu o Sakeu vodi sommelierski prvak Austrije, Suwi Zlatić, a ističe se kao jedna od najatraktivnijih, s obzirom na to da je rijetka prilika u Hrvatskoj prisustvovati Sake radionici koju vodi licencirani voditelj.
Novost ovogodišnjeg Wine ViP Eventa jest humanitarni karakter manifestacije. Naime, umjesto kotizacije za vinsku čašu, donacije će se prikupljati za Ligu protiv raka Zadar. Svaki gost dobit će vrećicu za vinsku čašu, kako bi mogao ponijeti svoju čašu kući, kao uspomenu na događaj i sudjelovanje u humanitarnoj akciji. Sve to omogućuje suradnja s tvrtkom Alexsander Commerce, čiji organizatori su osigurali vrhunske Schott Zwiesel vinske čaše za ovu priliku.


Velik broj izlagača


Ove godine u Zadru, očekuju nas iznimno velik i respektabilan broj izlagača. Od izlagača iz redova enogastronomskog sektora očekuje se sudjelovanje destilerije Berryshka, vinarije Bora, vinarije Degrassi, sirane Dukat, vinarije Florijanović, kave Franck, sokova Fresko, vinarije Iločki podrumi, vinarije Iuris, vinarije KER VIN, vinarije Krauthaker, vinarije Kutjevo, vinarije Legovina, vinarije Mas Vin, vinarije Matić, likera Paška priča, savijača Pepas, mesne industrije PIK Vrbovec, vinarije Prelac, začina Premium, Pršuta Butić, vinarije Radgonske Gorice, vode Romerquelle, vinarije Ščurek, vinarije Đurinski, vinarije Guštin, likera i vina Fiolić, vinarije Vrsaljko, vinarije Apolitico, vinarije Brid i vinarije Colnar.


Od izlagača iz HORECA sektora biti će prisutni specijalist za ugostiteljsku opremu Alexander Commerce, hotelijersko veleučilište ASPIRA, torbarija Chicib Chic ib Bags, stolnjaci Elotus, roštilji Haby, auto kuća RB Auto te papirnati asortiman i stolnjaci Venti Due.


Wine ViP Event su, osim izlagača i brojnih posjetitelja, svake godine prepoznali i brojni korisnici, a kao hvalevrijedna manifestacija dobiva podršku i brojnih institucija i donatora, uključujući Hrvatsku turističku zajednicu, Obrtničku komoru Zadarske županije, Zadarsku županiju, Grad Zadar te Ministarstvo turizma i poljoprivrede.


Za sudjelovanje na eventu prijave se primaju isključivo putem e-maila na [email protected], a namijenjene su svim akterima HoReCa sektora koji žele unaprijediti svoje poslovanje i proširiti svoje znanje i kontakte.


Ukratko, Wine ViP Event u Hotelu A’mare predstavlja vrhunsku priliku za profesionalno usavršavanje, degustacije vrhunskih proizvoda te sudjelovanje u humanitarnoj akciji, a sve to u elegantnom i inspirativnom okruženju elegantnog ovog hotela. Vidimo se na Vip Wine Eventu.