Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Ured za izvoz glazbe Hrvatska

We Move Music Croatia najavio konferenciju i festival

Autor: Ivana Kocijan

25.01.2023. 08:27
We Move Music Croatia najavio konferenciju i festival

Foto: PR

Prvi showcase festival SHIPUred za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), osnovan u rujnu prošle godine, najavio je konferenciju i showcase festival SHIP koji će se održavati u Šibeniku od 14. do 17. rujna.


Tijekom dana održat će se konferencijski dio festivala, dok će u popodnevnim i večernjim satima glazbeni profesionalci iz čitavog svijeta, ali i šira zainteresirana javnost, uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih glazbenih nada.


We Move Music Croatia konferenciju SHIP organizira u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržava i Ministarstvo kulture i medija RH.
Kako navode organizatori, cilj SHIP-a je prezentirati hrvatsku glazbenu scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala glazbenim profesionalcima sa svih strana svijeta te postati platformom za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale diljem Europe i svijeta.


Imena govornika i glazbenika bit će objavljena u mjesecima koji slijede. SHIP će uskoro objaviti poziv glazbenicima za nastupe, a moći će se prijaviti svi koji žele svoju glazbu predstaviti europskoj i svjetskoj javnosti. Detaljan protokol prijava bit će moguće saznati na službenim stranicama We Move Music Croatia te SHIP-a.


Tim ureda We Move Music Croatia konferenciju i showcase festival najavljuje po povratku s Eurosonica, najvećeg showcase festivala u Europi, gdje su predstavili rad ureda kolegama iz čitave Europe. Na Eurosonicu u nizozemskom Groningenu nastupali su i hrvatski glazbenici Fran Vasilić te freekind., koji su od samoga početka djelovanja ureda u sekciji »On The Move«.


Mnogobrojna publika ovacijama je pozdravila njihove nastupe na različitim festivalskim lokacijama, a o zanimanju za njihove koncerte najbolje govori činjenica da se čekalo u redu te mnogi nisu uspjeli ući.


Osim na Eurosonicu, tim We Move Music Croatia predstavio se kolegama na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK, PIN konferenciji u Skoplju, BUSH konferenciji u Budimpešti, Reconnect konferenciji u Brnu te će sudjelovati na slovenskom MENT-u u ožujku ove godine.