Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Snimanje na jesen?

Tarantino dovršio scenarij za svoj finalni film: Izabrao je temu o kojoj nikad nije pričao

Autor: T.I.

16.03.2023. 18:24
Tarantino dovršio scenarij za svoj finalni film: Izabrao je temu o kojoj nikad nije pričao

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Zna se da je radnja smještena u Tarantinu omiljene 70-e prošlog stoljeća, da je u središtu radnje ženski lik i da se priča zove „Filmski kritičar“Quentin Tarantino još je poslije svog ratnog revizionističkog remek-djela „Inglorious Basterds“ prije 14 godina najavio da poslije svoje 60-e neće snimati filmove i da će stati na deset filmova. Dosad ih je snimio devet, šezdeset puni za dva tjedna i čini se da bi mogao ispuniti to „obećanje“.


Naime, kako doznaje Hollywood Reporter, slavni režiser je zgotovio scenarij pod imenom „The Movie Critic“ i navodno ga se sprema snimati ovu jesen.


Nema detalja, ali s obzirom da se zna da je radnja smještena u Tarantinu omiljene 70-e prošlog stoljeća, da je u središtu radnje ženski lik i da se priča zove „Filmski kritičar“, u Hollywood Reporteru zaključili su da je riječ o stvarnom liku, Pauline Keal koja je desetljećima žarila i palila filmskom kritikom i tjerala svojim pisanjem strah u kosti ljudima iz svijeta filma.
Prije najave ovog filma Tarantino je dugo držao otvorenim pitanje što bi moglo biti njegovo posljednje filmsko ostvarenje. Govorio je o tome da bi mogao snimiti remake vlastitog filma, sjajnog, u vrijeme stvaranja niskobudžetnog „Reservoir Dogs“, pa onda i da bi mogao snimiti treći nastavak kultnog „Kill Billa“. Sad je jasno da je u pitanju nešto treće.


Tko će igrati glavnu (žensku) ulogu ostaje otvoreno pitanje, možda njemu omiljena Uma Thurman, koja – ruku na srce – zapravo nije odigrala ništa vrijedno pamćenja od drugog nastavka „Kill Billa“, dakle već gotovo 20 godina. Takav ishod je moguć jer je Tarantino između ostalog poznat i po tome što je oživljavao karijere posrnulim i zaboravljenim muškim, ali i ženskim zvijezdama poput Johna Travolte, Pam Grier, Davida Carradinea ili Roberta Forstera.