Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ivors

Veliko priznanje za Stinga. Dobit će nagradu za osobu koja je 'istinski preoblikovala glazbu'

Autor: Hina

17.02.2023. 08:32
Veliko priznanje za Stinga. Dobit će nagradu za osobu koja je 'istinski preoblikovala glazbu'

Foto: Reuters

Pridružit će se Eltonu Johnu, Paulu McCartneyju, Kate Bush i Andrewu Lloydu Webberu.Glazbena zvijezda Sting bit će nagrađen na ovogodišnjem Ivorsu, godišnjoj dodjeli nagrada tekstopiscima i kompozitorima, stipendijom Akademije Ivors, objavili su organizatori.


Ova nagrada je najveća čast koju britanska Akademija Ivors dodjeljuje onima “koji su istinski preoblikovali i redefinirali umjetnost i zanat stvaranja glazbe”.


Sting, koji je već osvojio sedam nagrada Ivor Novello uključujući i onu za životno djelo 2002., postat će 23. stipendist Akademije i pridružiti se Eltonu Johnu, Paulu McCartneyju, Kate Bush i Andrewu Lloydu Webberu.
Peter Gabriel dobio je nagradu prošle godine.


“Od svih nagrada u svijetu glazbe, Ivors su za mene najprestižnije”, rekao je Sting (71) u izjavi.


“Oduševljen sam i počašćen što mi je ponuđena ova stipendija Akademije i što ću se pridružiti ovoj izvanrednoj skupini kolega tekstopisaca i svima onima koji su bili prije nas.”


Pisac i pjevač pjesme “Every Breath You Take”, koji je prodao više od 100 milijuna albuma iz vremena s rock bendom The Police i kao solo umjetnik, bit će nagrađen na ovogodišnjoj svečanosti dodjele nagrada 18. svibnja, priopćila je Akademija Ivors.


Nazvane po velškom skladatelju, glumcu i zabavljaču Ivoru Novellu s početka 20. stoljeća, nagrade Ivor prvi su put dodijeljene 1956. Ovogodišnji nominirani bit će objavljeni u travnju.