Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

neponovljiv

Tri godine bez velikana: Sjećanje na Mustafu Nadarevića

Autor: M. Č.

22.11.2023. 17:17
Tri godine bez velikana: Sjećanje na Mustafu Nadarevića

Foto: Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Njegova kći Nana godišnjicu je obilježila na Instagramu, objavivši njegovu fotografijuOd tragične smrti Mustafe Nadarevića prošlo je već tri godine. Njegova kćer Nana obilježila je godišnjicu na Instagramu, dijeleći staru fotografiju svog oca.


Glumački velikan preminuo je 22. studenog nakon hrabre borbe s dugotrajnom i teškom bolešću, ostavljajući iza sebe kćeri Nanu i Nađu te sina Ašu. Nana je na društvenim mrežama podsjetila na oca, koji je obilježio mnoge živote svojim iznimnim talentom.


Uz fotografiju je jednostavno dodala emotikon srca, a mnogi su se u komentarima osvrnuli na veličinu pokojnog Mustafe.
,,Glumčina. Cijeli život me zabavljao, nasmijavao. Nisam ga upoznao ali kao da jesam. Bio je moj prijatelj koji me prerano ostavio”, ,,Velik zauvijek“, ,,Legenda, neponovljiv“, pisali su.


Rođen u Banjoj Luci 1943. godine, Nadarević je živio i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, ali je najveći dio svog života proveo u Zagrebu. Svoju iznimnu kazališnu karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, a postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1969. godine. Ostvario je velike uloge u domaćim kazališnim komadima, a filmsku karijeru započeo je početkom osamdesetih godina.


Nadarević je također dijelio svoje umjetničko iskustvo kao predavač na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i na sarajevskoj, ostavljajući neizbrisiv trag u kulturnoj baštini. Odlukom Ministarstva kulture RH 2006. godine proglašen je nacionalnim prvakom, što svjedoči o neospornom doprinosu hrvatskoj kulturi. Tri godine nakon njegove smrti, njegova prisutnost u svijetu umjetnosti i dalje ostavlja snažan pečat.