Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Još jedan rekord

Taylor Swift po prvi put od '80.-ih prodala više kopija vinila nego CD-a

Autor: L. S.

29.12.2022. 16:00
Taylor Swift po prvi put od '80.-ih prodala više kopija vinila nego CD-a

Foto: Wikimedia Commons

Ovakav slučaj premašivanja prodaje CD-a nije se dogodio još od 1980.-ihTaylor Swift oborila je još jedan rekord svojim nedavnim desetim po redu albumom “Midnights”, zahvaljujući kojem je postala prvi izvođač koji je prodao više primjeraka albuma na vinilu nego na CD-u od 1980-ih.


Njezina vjerna baza obožavatelja koji se nazivaju “Swifties” novi album popularne pjevačice učinili su najprodavanijom vinilnom pločom stoljeća u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi The Guardian.


Taylor nastavlja rušiti rekorde novim albumom, koji je već srušio mnoge i postao najbolje prodavan album godine. Objavljen u listopadu, u kratko se vrijeme pronašao na vrhovima ljestvica diljem svijeta.
“Midnights” ne samo da je postao najbrže prodavano vinilno izdanje otkako su se podaci počeli pratiti 1991., već je sveukupno najprodavaniji vinilni album 21. stoljeća. To je prvi put od 1987. da je album prodao više kopija na vinilu nego na CD-u,a te su godine najprodavaniji albumi bili “Bad” Michaela Jacksona, soundtrack za Prljavi ples i “Appetite For Destruction” Guns N’ Rosesa, prenosi NME.