Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ubojica vampira

Sarah Michelle Gellar, 20 godina nakon Buffy progovorila o toksičnosti na setu

Autor: L. S.

30.01.2023. 10:28
Sarah Michelle Gellar, 20 godina nakon Buffy progovorila o toksičnosti na setu

Foto: Reuters / Sarah Michelle Gellar

Glumica želi iskoristiti svoj utjecaj kako bi osigurala da jedina čudovišta protiv kojih se bori budu na ekranuPoznata po kultnoj ulozi Buffy, ubojice vampira, Sarah Michelle Gellar ponovno se suočava s nadnaravnim u novoj seriji “Wolf Pack”.


Nakon što se osvrnula na određene situacije i ponašanja koja su se odvijala na setu hit vampirske drame iz 90-ih, koje je nazvala toksičnima, rekla je za Sky News da sada, kada je izvršna producentica, želi iskoristiti svoj utjecaj kako bi osigurala da jedina čudovišta protiv kojih se bori budu na ekranu.


“Trebala sam set koji je komunikativan, koji je spreman na suradnju, na kojem svi imaju svoj glas“, objasnila je Gellar.
“Odrastajući u ovoj industriji, rečeno nam je da to ne činimo, a ako jesmo, bili smo teški”, ispričala je.


“I mislim da ovo nije holivudska stvar – kad si nov na poslu, ne želiš ‘stvarati valove’, prihvaćaš puno stvari koje bi trebale biti neprihvatljive“, izjavila je.


“Mi se možemo igrati pretvaranja, to je stvarno zabavno, ali tu su uključeni dugi sati i opasne vratolomije i svakakve stvari, i trebalo mi je da [set] bude sigurno mjesto za sve”, zaključila je.


U “Wolf Packu”, Gellar više nije jedna od najmlađih ljudi na setu, ali učeći iz vlastitog iskustva, zvijezda je poduzela praktične korake kako bi osigurala da se mlađa glumačka ekipa osjeća ugodno tijekom snimanja.


Rekla je da je glumcima dala svoj broj mobitela kako ju mogu nazvati ako ih nešto muči, i to važi za čitavu ekipu.


“Ako ste preumorni i radno vrijeme je predugo, javite mi. Sada postoji Uber, postoji stvarno jednostavan način za ljude da ne dožive prometne nesreće dok rade.


Pogodite što? Ako produkcija to neće platiti, nabavit ću vam Uber“, kazala je.


Iako je prošlo 20 godina otkako je Buffy završila, Gellar je rekla da je žanru nisu privukla mitska bića, već ono što predstavljaju.


“Za mene su najstrašnije stvari u životu one koje nas emocionalno plaše, a to je ono za što je čudovište metafora”, objasnila je glumica govoreći o anksioznosti.


“To je riječ koju trenutno često koristimo, svi to osjećamo, bombardirani smo vijestima 24/7, i time što one rade kao i stalni protok informacija.


Ideja je da je anksioznost zapravo vaše tijelo u stanju vrhunca, ali ne znamo što učiniti s tim, pa kada to upregnete, to zapravo možete učiniti svojom supermoći“, rekla je.