Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

30 godina

Rock akademija slavi rođendan u Saxu!

Autor: Portal ZL

15.04.2023. 19:04
Rock akademija slavi rođendan u Saxu!

Foto: mateo levakPovodom obilježavanja 30. rođendana Rock akademije, najpoznatije zagrebačke glazbene škole, u klubu Sax! od 20. do 22. travnja će se održati niz koncerata, a neki od izvođača su: Porto Morto, Irena Žilić i Nela.


Nakon 30 godina rada obilježenih glazbom i zabavom te više od 600 održanih koncerta sa stotinama polaznika, na jubilarni rođendan nastupit će upravo polaznici Rock akademije – sadašnji i bivši.


Prve večeri, 20. travnja, nastupit će jazz trio s bivšim učenicima, a sadašnjim uspješnim glazbenicima: Filipom Pavićem, Brunom Matić i Zvonimirom Šestakom te grupa Ectratis s dvojicom bivših polaznika škole (a sada nastavnika), Matejom Blečićem i Ivanom Lujićem.
Druge večeri nastupaju Irena Žilić, bivša učenica Rock akademije i poznata hrvatska kantautorica koja iza sebe ima nagradu za Pop&Off izvođača godine, kao i nominaciju za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“.Večer će završiti nastupom benda Porto Morto, koji su jedno od najvećih iznenađenja domaće glazbene scene u proteklih nekoliko godina, a novim albumom „PORTOPOP“ definirali su svoj novi zvuk, a time predstavili i novu eru svoje glazbene karijere.


Ulaznice za koncert Irene Žilić i grupe Porto Morto u pretprodaji kluba Sax! iznose 10€, a na sam dan koncerta će iznositi 12€.


Završna večer je rezervirana za nastup nastavnika i polaznika škole, kao i za nastup Antonele Đinđić. Publici postaje poznata pod imenom Nela i nastupima u emisiji „A strana“ i “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”.


pjevacica antonela nela dindic


Rock akademija, na čelu s osnivačem Ladislavom Račićem iza sebe niže mnoge uspjehe i nagrade, stvara uspješne glazbenike, kantautore i buduće glazbene nastavnike, a sve to bez velike potpore privatnih ili državnih poduzeća odnosno ustanova.


Često zaboravljamo da su učenici i njihove potrebe ono zbog čega škole postoje. Naravno, ne smijem zaboraviti svoje drage kolege nastavnike. Gotovo je pola više od 15 godina sa mnom, neki su od početka. Jako sam sretan zbog toga.“


Iz Rock akademije poručuju i kako se vesele velikom odazivu na proslavi ovog jubilarnog 30. rođendana, ali i budućnosti Akademije kojoj žele još brojne uspješne godine i koja će, ne sumnjaju, izroditi još niz uspješnih glazbenika.


Ravnatelj Račić ističe kako: “ Svaka naša školska produkcija me usreći. Gledati mlade ljude kako muziciraju i uživaju je za mene snažan motiv da nastavim i ne odustanem.


Nela iza sebe ima uspješnu 2022. godinu u kojoj je izdala album Melodrama, nastupala na 69. Zagrebačkom festivalu te osvojila nominaciju za Porin u kategoriji Novi izvođač.


Zadnji Nelin singl „Dobro jutro, Božić je“ je dospio na prvo mjesto službene radijske liste HR Top 40 s kojim zaključuje 2022. godinu.