ponedjeljak, 4. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-3 C°

»Sinatra the Musical«

Priprema se brodvejski mjuzikl o Franku Sinatri

Autor: Hina

06.12.2022. 08:54
Priprema se brodvejski mjuzikl o Franku Sinatri

Foto: iStock

Predstava publiku vodi u novogodišnju noć 1942. godine kada je pjevač izmijenio povijest glazbeKći legendarnog pjevača i glumca Franka Sinatre, Tina Sinatra, radi na brodvejskom mjuziklu o svome slavnom ocu u suradnji s koproducentom Charlesom Pignoneom, a u projektu sudjeluju tvrtke Universal Music Group i Frank Sinatra Enterprises, no još nije objavljeno kad će biti premijera.


– Radujem se suradnji s tvrtkom Universal Music Theatrical na ovoj scenskoj produkciji koja će publici pružiti novu perspektivu i uvid u glazbu moga oca i njegovu trajnu ostavštinu, rekla je Tina Sinatra.


Predstava »Sinatra the Musical« publiku vodi u novogodišnju noć 1942. godine, kada je 27-godišnji pjevač talijanskog porijekla zakoračio na pozornicu njujorškoga teatra Paramount i izveo nastup koji je izmijenio povijest glazbe.
Mjuzikl će pratiti Sinatrin uspon do slave, njegov odnos sa suprugom Nancy, ljubavnu vezu s glumicom Avom Gardner i povratak na glazbenu scenu nakon umirovljenja 1971.


U mjuziklu će se izvoditi najpoznatiji Sinatrini hitovi poput »My Way«, »New York, New York«, »Strangers in the Night«, »Somethin’ Stupid«.


Scenarist je Joe DiPietro, a redateljica i koreografkinja bit će trostruka dobitnica Tonyja Kathleen Marshall. Još nije objavljeno gdje će se održati premijera mjuzikla.


Frank Sinatra na Broadwayu je nastupio jednom, 1975. na koncertu s Ellom Fitzgerald i Countom Basiejem.